Atentat în SUA: O mașină SUV a intrat intenționat în mulțime în timpul unei parade de Crăciun. Mai multe persoane au murit și alte 40 sunt rănite

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 22 nov 2021, 10:25

Macel in SUA

Sursa: Twitter

Situație fără precedent la o paradă de Crăciun din orașul Waukesha, statul Wisconsin. O mașină a intrat intenționat în mulțime, rezultând mai mulți morți și 40 de victime, informează poliția.

O paradă obișnuită de Crăciun s-a transformat în măcel, duminică, într-un oraș din SUA. O mașină de teren a intrat în mulțime și a făcut ravagii. Mai multe persoane au murit, în timp ce alte 40 au fost rănite grav.

Atentat în SUA: o mașină de teren a intrat în mulțime la o paradă de Crăciun. Sunt peste 40 de victime

Potrivit ultimelor informații, cel puțin cinci persoane au murit și 40 au fost rănite după ce o mașină a intrat în mulțime, duminică seară, la o paradă de Crăciun dintr-un

orășel din Wisconsin, relatează AP.

Ancheta este în desfășurare, asistată de Departamentul de Justiție din Wisconsin.

”Ce s-a întâmplat astăzi în Waukesha este revoltător şi sunt încrezător că cei responsabili vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a scris pe Twitter procurorul general al statului, Josh Kaul.

Evenimentul nefericit a avut loc duminică seară, un autovehicul de tip SUV a intrat intenționat în mulțimea care se adunase pentru o paradă de Crăciun în orașul Waukesha, din statul Wisconsin.

Printre răniți se numără și copii, a anunțat poliția.

Citeste si: O femeie din Alba a murit la doar 31 de ani! Otilia s-a stins la puțin timp după ce a născut și nu a mai apucat să-și vadă copilul nou-născut

”Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV de culoare roşie a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre strada principală”, a

explicat seful poliției.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident”, a

spus Dan Thompson, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Șeful poliției a mai spus că un agent a încercat să oprească vehiculul și a folosit armamentul din dotare, dar nimeni nu a fost rănit.

La scurt timp, pe rețelele de socializare au început să apară imagini cu SUV-ul roșu care gonește în viteză și intră intenționat în mulțime.

Autoritățile locale au anunțat că 11 adulți și 12 copii au fost transportați la spital, iar la scurt timp două instituții medicale au transmis că tratează 28 de pacienți în urma acestui

incident, relatează CNN.

Casa Albă a transmis că este la curent cu incidentul nefericit și este gata să ofere toată asistența de care este nevoie și și-a exprimat compasiunea pentru victime și rudele lor.

Citeste si: Accident rutier soldat cu patru victime pe DN2, în Ialomița. Șapte mașini, implicate în coliziune