Atentat la Ierusalim! Un adolescent și-a pierdut viața, în urma exploziei bombelor cu cuie ce au fost detonate de la distanță

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 nov 2022, 12:11

Atentat la Ierusalim! Un adolescent și-a pierdut viața, în urma exploziei bombelor cu cuie ce au fost detonate de la distanță

Sursa: Profimedia

Un nou atentat a avut loc la Ierusalim, în urma căruia un adolescent și-a pierdut viața, iar alte 19 persoane au fost rănite. În bombele care au fost detonate, au fost găsite mai multe cuie.

Două explozii au avut loc la Ierusalim, iar poliția este în stare de alertă maximă pe teritoriul întregii țări. Aryeh Shtsupak, un adolescent de doar 15 ani, și-a pierdut viața.

Un nou atentat a avut loc la Ierusalim și mai multe persoane au fost rănite

Două explozii au avut loc în Ierusalim, iar, în bombele care au explodat, fiind detonate de la distanță, au fost găsite cuie și șuruburi.

Atentatele au avut loc în această dimineață, 23 noiembrie.

19 persoane au fost rănite, iar una dintre victime se află în stare critică. Exploziile au avut loc în Ierusalim și la intersecția Ramot, iar poliția consideră că este vorba de un dublu atac terorist palestinian coordonat.

Conform The Jerusalem Post, încă nu se știu care sunt cauzele atentatelor, însă poliția din Israel a declarat că explozia care a avut loc în apropiere de Autogara Centrală este posibil să fi fost provocată de către o bombă ce a fost pusă într-o geantă, chiar

lângă un autobuz.

Citește și: Ea este Flavia, tânăra de 17 ani care a murit subit la sala de fitness din Alba

Autobuzul a fost ciuruit de găurile lăsate de cuie și, după doar câteva minute, a doua explozie a avut loc în apropiere de intersecția Ramot, din partea de nord a orașului Ierusalim.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mai mult decât atât, poliția susține că cele două atacuri sunt tratate ca un atac comun ce a fost coordonat, în timp ce Kobi Shabtai, șeful poliției, s-a deplasat la locul faptei.

Un drum ce vine din direcția Tel Aviv a fost închis circulației

Drumul 1 este principala arteră de intrare în Ierusalim, dar a fost închis traficului care vine din direcția Tel Aviv.

De asemenea, școlile nu vor mai funcționa astăzi, conform departamentului din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim.

Mickey Levy, Președintele Knessetului și fostul comandant al poliției din Ierusalim, a declarat că a fost „o dimineață dificilă în iubitul nostru Ierusalim, care a cunoscut zile dificile în trecut. Doresc o recuperare rapidă pentru persoanele rănite și le transmit sprijinul meu oamenilor dragi din oraș.

Acesta este locul pentru a face apel la toată lumea să rămână atentă și să raporteze forțelor de securitate orice lucru suspect pe care îl vedeți.

Nu am nicio îndoială că forțele de securitate vor prinde orice terorist implicat în atac”.

Mai mult decât atât, Itamar Ben-Gvir, liderul Otzma Yehudit, a mărturisit că trebuie să fie luate mai multe măsuri împotriva teroriștilor.

Citește și: Cine este doctorița din Bacău care a umilit o femeie însărcinată și a postat-o pe Internet. Nu este prima abatere a medicului

„Mă aflu în drum spre locul durerosului și tristului atac, când un dispozitiv exploziv ne-a readus în timpul blestemat al Intifadei. Este timpul să acționăm cu hotărâre și mână forte împotriva teroriștilor, este timpul să organizăm țara. Mă rog pentru însănătoșirea persoanelor rănite, împreună cu tot Israelul în acest moment dificil”, a declarat acesta.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.