Atenţie! Câţi români au voie într-o casă de Paşte? Anunțul Ralucăi Turcan

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 31 mar 2021, 13:49
familie Foto(4)
Câte persoane vor avea voie într-o casă sau apartament de Paște?

Câte persoane au voie, de fapt, într-o casă sau apartament, în România, de Paște? Poliţia Română

Conform calendarelor religioase, Paștele 2021 va pica în două luni diferite. Mai exact, cel catolic va avea loc în luna aprilie, iar cel ortodox în mai. Însă, regulile împotriva răspândirii coronavirusului sunt la fel pentru toţi. 

Citeste si: Vești proaste pentru români! Luna aprilie aduce scumpiri substanțiale. Câți bani va trebuie să scoateți din buzunar pentru masa de Paște

Câte persoane vor avea voie într-o casă sau apartament de Paște?

Regulile vor rămâne aceleaşi şi de sărbătorile pascale, astfel că la evenimentele cu 20 de persoane Poliţia nu va veni la uşă să împartă amenzi, după cum a anunţat Raluca Turcan.

"Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi", zice Raluca Turcan.

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, reacție dură după ce autoritățile au decis să permită desfășurarea slujbei de Înviere până la ora 2:00: „Cu Dumnezeu nu negociem! Să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere!”

Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, problemele apar atunci când numărul sare de 20, pentru că atunci vor fi încălcate regulile.

România, în carantină de Paşte?

Pentru majoritatea oamenilor care trăiesc în România, Paștele este o sărbătoare specială care aduce multă bucurie. Este o perioadă în care familiile se bucură împreună de o sărbătoare dragă sufletului, în spiritul unității. De aceea, mulţi se întreabă dacă autoritățile vor impune carantină în această perioadă?

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

"Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat",  a spus Raed Arafat, iar asta înseamnă că nu exclude posibilitatea ca activiăţile religioase să fie restrânse sau regulile să fie înăsprite în apropierea Paştelui.

Citeste si: Patriarhia Română, anunț de ultimă oră despre slujba de Înviere: „Se vor putea desfăşura cu...”

Conform spuselor lui Raed Arafat,ne apropiem de un nou val, cazurile nu scad, numărul infecţiilor noi raportate zilnic este din ce în ce mai mare şi autorităţile preconizează că acesta ar continua să crească pentru încă o perioadă, potivit stiridirecte.

"Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere", a adaugat Arafat.

Cum vor fi sărbătorile de Paște?

Klaus Iohannis își dorește ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la biserică, dar să se poată întâlni și cu familia.

Citeste si: Care sunt zilele cu dezlegare la pește în Postul Paștelui

"Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox- n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane.

Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să poată merge la biserică" a spus Klaus Iohannis.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.