Atentie ce cadouri faceti celor dragi de Craciun! Un gest frumos se poate transforma intr-o nenorocire

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 23 sep 2020, 07:50

Inspectorii vamali din Portul Agigea au confiscat, deja, mii de jucarii si cosmetice contrafacute.

Comerciantii care vand jucarii in prag de sarbatori sunt in stare sa ne bage copiii in spitale, ca sa-si rotunjeasca veniturile. Pe tarabele din piete, vanzatorii isi prezinta marfa ca fiind originala si inofensiva.Este incredibil ce e in stare sa spuna vanzatoarea ca sa vanda cu 20 de lei un Mickey Mouse. Desi pe carton scrie in limba engleza ca jucaria are parti care odata inghitite de copii provoaca asfixia mecanica, femeia profita de naivitatea noastra si ne da o explicatie halucinanta: „Astea poate sa le bage in gurita, ca ii ies maselutele.”

Sunt  de toate formele, au melodii incantatoare si sunt copii fidele ale marilor branduri consacrate- insa astfel de jucarii sunt, in aceasta perioada, oprite si confiscate cu miile, in vama din Portul Agigea.

Pericol exista si daca vreti sa va parfumati sau sa va machiati ca-n reclame. Inspectorii vamali au oprit de curand mii de cutii pline cu parfumuri si cosmetice care imita marile branduri frantuzesti. 

Daca se constata ca sunt contrafacute, acestea vor fi distruse.

Parintii si bunicii care sunt in febra cumparaturilor trebuie sa fie foarte atenti la cadourile pe care le fac.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Jucariile si obiectele contrafacute care ajung pe mesele comerciantilor sunt in proportie de 95 la suta

din China. Romanii fac greseala sa le cumpere pentru ca sunt mai ieftine.