Atentie ce le asezati in farfurie copiilor!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 09 oct 2020, 08:55

Tot mai multi tineri sunt diagnosticati cu boli intestinale serioase, iar medicii sunt convinsi ca una dintre cauze este alimentatia nesanatoasa de tip fast food!

Este delicioasa, la indemana si... acceptabila ca pret! Mancarea de tip fast-food a devenit una dintre placerile culinare pentru care opteaza din ce in ce mai multi tineri.

Din comoditate sau din lipsa de timp, uitam cu desavarsire de mancarea gatita si ne refugiem in restaurantele de tip fast-food, fara sa realizam ca, in timp... „Toate alimentele acestea gata preparate, pe care din lipsa de timp oamenii le cumpara si le pun in cuptorul cu microunde, consumul redus de vegetale, toate isi spun cuvantul.”.

Este semnalul de alarma pe care medicii il trag. Spun ca, in ultimii ani, numarul celor care sunt diagnosticati cu afectiuni intestinale este in crestere.

La fel de grav este si faptul ca varsta la care pacientii sunt diagnosticati a scazut ingrijorator: „ Am avut o crestere de 10 ori in ultima perioada la copii, dar si la oameni tineri de pana in 30 de ani.”

Este si cazul Mariei, care la numai 20 de ani a fost diagnosticata cu o boala intestinala severa: „La mine boala a inceput destul de agresiv: diaree, repulsie fata de mancare, slabiciune, oboseala cronica. Dormeam peste 12 ore si tot eram obosita”.
Pentru ca nu mai putea manca, tanara ajunsese sa cantareasca, atentie, numai 38 de kilograme! Nici apa nu mai putea sa bea. Medicii au reusit sa o ajute sa tina boala sub control, insa, din cauza tratamentului indelungat cu cortizon, dar si a complicatiilor aparute, Maria a luat serios in greutate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

E multumita ca stie ce are, iar acum lucreaza ca voluntar intr-o asociatie de pacienti. Vrea sa le spuna si celorlalti tineri cat de important este ca boala sa fie diagnosticata la timp.

Specialistii spun ca ne nastem cu un anumit tip de bacterii in interiorul organismul pe care le modelam in functie de ceea ce mancam.

Tocmai de aceea n-ar fi rau sa avem grija ce asezam in farfuriile noastre si ale copiilor nostri: „Alimente nu de tip fast food, nu prajite, nu cu conservanti alimentari, alimente naturale, de preferat gatite simplu, in casa, nu alimente foarte procesate, cu aditivi care stau pe rafturile magazinelor, inghetate.” In realitate, de cele mai multe ori, optiunile sunt diferite de recomandarile doctorilor. O stare accentuata de oboseala, problemele digestive si pierderea in greutate sunt doar cateva dintre simptomele care trebuie sa va conduca la medic, mai ales ca, uneori, semnele bolilor intestinale pot fi usor confundate cu alte
afectiuni.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.