Atenție elevi! Apare o nouă materie din anul şcolar 2022-2023

Author: Marina Ionescu

Anunțul momentului pentru elevi. Apare o nouă materie din anul şcolar 2022 - 2023.

Conform ultimelor informații, din anul școlar 2022- 2023 apare o nouă materie. Educația Financiară va introdusă în toate școlile din România începând cu clasele de gimnaziu.

Citeste si: Revin vremurile de mult apuse în rândul elevilor! Uniforma ar putea fi obligatorie în școli începând cu 5 septembrie 2022

Atenție elevi! Apare o nouă materie din anul şcolar 2022-2023

Începând cu anul şcolar 2022 – 2023, materia Educație Financiară va fi inclusă în pregătirea elevilor din ciclul gimnazial din România.

Vestea a fost dată de vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, într-o conferinţă de specialitate.

Citeste si: Când începe școala în septembrie 2022. Iată când se termină vacanța de vară 2022 și care este structura anului școlar 2022-2023

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?

„Începând cu anul 2022 – 2023, în ciclul gimnazial va fi introdusă educaţia financiară, o educaţie care din păcate ne lipseşte cu desăvârşire multora dintre noi, cetăţenii români, pentru că uitându-ne în piaţă, uitându-ne la ceea ce se întâmplă la adopţia soluţiilor de digitalizare şi bineînţeles soluţii digitale care ajută în zona financiară, în zona fiscală, ne dăm seama că au trecut destul de mulţi ani după căderea comunismului în care în aceste domenii nu s-a făcut mare lucru şi cetăţenii, aşa cum ne stă nouă din păcate, celor care trăim în Balcani, unde nu suntem obligaţi şi nu suntem împinşi de la spate, nu venim cu foarte multă proactivitate”, a declarat Oprea.

Educația financiară poate asigura baza necesară unei bune protecții și reziliente economico-financiare, spune președintele ASF

„Educația financiară este cea care poate asigura baza necesară unei mai bune protecții și reziliente economico-financiare iar idealul dezvoltării unor comportamente financiare responsabile proactive și durabile nu poate fi atins decât atunci când educația financiară devine un proiect de societate”, a declarat Președintele ASF, Nicu Marcu, cu prilejul primei ediții a „Forumului Educației Financiare” din aprilie.

„Sănătatea financiară a unei națiuni are întotdeauna o importantă strategică pentru că se referă la nivelul de bunăstare pe care îl au cetățenii. Nevoia de sănătate și stabilitate financiară este critică pentru fiecare cetățean, iar educația financiară este cea care poate asigura baza necesară unei mai bune protecții și reziliente economico-financiare. Din acest motiv doresc să va aduc mulțumiri, Domnule Președinte Iohannis, pentru că ați promulgat legea prin care, începând din acest an, Ziua Educației Financiare va fi celebrată pe dată de 11 aprilie.

Educația financiară nu este un lux. Ea se înscrie deja, de multe decenii, printre necesitățile vieții contemporane. Un celebru antreprenor american evocă, într-o manieră oarecum brutală, această realitate: „O persoană fie își pune ordine în finanțe, fie finanțele sale îl vor disciplină”. Modul în care fiecare dintre noi ne raportăm la reușită financiară, ne face că deseori să ignorăm forță sugestivă a unei astfel de maxime.

Din păcate, tentațiile consumeriste, la care suntem zilnic expuși, ne pot transformă în victime ușoare ale propriilor prejudecăți în materie de educație financiară. Nu neg faptul că mecanismele pieței libere pot disciplină comportamente financiare ce se expun prea dezinvolt la riscuri. Prețul unei astfel de disciplinări poate fi însă, deseori, mai dramatic decât îndrăznim să ne imaginăm”, a mai completat acesta.

 

Taguri: