Atenție la ce lăsați în mașină vara. Ce produse pot afecta siguranța și sănătatea noastră

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 apr 2023, 04:20

Ce produse pot fi nocive pentru noi și mașina noastră

Sursa: unsplash

Mașina este un loc în care începem să ne petrecem din ce în ce mai mult timp, așa că dorim să avem tot felul de produse în caz că avem nevoie de ele.

Șoferii însă nu iau în considerare faptul că e posibil ca ceea ce lăsăm în mașină, mai ales când temperaturile de afară sunt extrem de ridicate, le pot afecta sănătatea, dar și siguranța.

Citeste si: Tu știi cum să ai grijă de bateria mașinii? Află care sunt cele mai frecvente greșeli!

Ce produse să nu depozităm în mașină vara

Medicamente

Depozităm medicamente în mașină ca să le avem pentru a fi pregătiți în cazul în care nu ne simțim bine, să fie la îndemână, dar nu se ia în considerare faptul că majoritatea trebuie să stea la temperaturi reduse sau normale pentru a nu își pierde proprietățile. În mașină temperaturile pot ajunge până la 50 de grade, iar proprietățile se pierd și pot ajunge chiar dăunătoare organismului nostru.

Sticla de apă

Cum poate ceva atât de inofensiv să ne afecteze siguranța? Într-o zi caniculară de vară, plasticul poate acţiona ca o lentilă, concentrând lumina într-un impuls cu energie ridicată care poate fi suficient de intens pentru a arde materiale precum tapiţeria scaunelor. Chiar dacă posibilitatea e mica, e mai bine să prevenim decât un incident neplăcut să se întâmple.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Crema de protecție solară sau deodorant

Pe lângă faptul că aceste produse nu vor mai avea proprietățile necesare pentru a fi folosite, un alt motiv mai îngrijorător ne convinge să nu le lăsăm vara în mașină. Dacă temperatura este ridicată este riscul ca sticlele să explodeze, din cauza căldurii, cee ace este periculos dacă se întâmplă când suntem în autoturism.

În aceeași situație se află și brichetele sau alte obiecte explozibile.

Aparate electronice

Telefonul, laptopul sau orice alt aparat electronic se poate defecta dacă e lăsat într-o mașină pe timpul verii, dar și în timpul iernii, când temperaturile sunt  foarte scăzute. Aceste produse pot să atragă și hoții, pe tot parcursul anului.

Citeste si: Cum să scapi într-un minut de căldura din mașină. Specialiștii au găsit soluția

De ce să nu lăsăm mașina în soarele torid de vară?

Când temperaturile ajung să fie de peste 30 de grade, mașina are de suferit dacă e lăsată la soare și ajunge să fie un pericol pentru noi. Frânele pot să cedeze, deoarece temperatura solului poate ajunge până la 100 de grade, suspensiile (în special amortizoarele) au de suferit deoarece unele elemente pot să crape pe timpul verii și uleiul hidraulic se scurge.

Nici volanul nu scapă de problemele caniculei, acesta ajunge să se deterioreze de la căldură, împreună cu alte sărurile și substanțele chimice a transpirației palmelor noastre.

Citeste si: Imaginea zilei- Momentul șocant în care o mașina este înghițită de asfalt- Video