ATENTIE la metoda "pomana"! Te rogi pentru sufletul mortului si ramai FARA bani in casa

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 02 nov 2018, 10:21

Politia din Prahova a anihilat, in cadrul unei actiuni complexe, un grup de femei si barbati care jefuiau batranii din mai multe judete prin metoda “pomana”.

In perioada august-octombrie, escrocii au furat aproximativ 100.000 lei din casele oamenilor in varsta. Hotii (in special femei) veneau la usile oamenilor, imbracati in negru, cu lumanari si icoane in mana si cu pachete (de obicei pateuri) sub pretextul ca vor sa dea de pomana pentru sufeltul unui membru al familiei decedat de curand. Apoi, pe motiv ca vor sa ofere si o suma de bani- 100 de lei- pentru sufletele raposatilor, scoteau o bacnota de 200 de lei si cereau restul pentru a observa unde isi tin victimele banii.

Dupa acestea, una dintre femei aprindea o lumanare si incepea sa spuna o rugaciune, ca sa distraga atentia, in timp ce o alta femeie cotrobaia prin casa sa gaseasca bani sau alte bunuri. Astfel, hotii au reusit sa sustraga, numai dintr-o locuinta, suma de 50.000 de lei.

Potrivit informatiilor politistilor, hotii au actionat in Ploiesti si in alte orase, dar si in mediul rural. Anumite persoane au refuzat sa depuna plangeri, pentru ca sumele furate erau dar de cateva sute de lei.

Miercuri, politistii si jandarmii din cadrul Directiei Operatiuni Speciale, i-au saltat pe infractori din locuintele lor situate in Ploiesti si Mizil.