Atentie la suplimentele de antioxidanti! Pot face mai mult rau decat bine

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 15:21

Antioxidantii sub forma de suplimente alimentare pot avea efecte nocive asupra organismului, din cauza concentratiilor mari de substante pe care le contin.

Medicii va spun ca pentru a va pregati organismul pentru un nou sezon rece aveti nevoie de antioxidanti? Nimic mai adevarat, insa, aveti grija sub ce forma luati aceste substante. Antioxidantii se gasesc in mod natural in legume si fructe, in concentratie mai mare in fructe de padure, afine, sau in legume precum brocoli.

Potrivit descopera.ro, se considera ca antioxidantii ar preveni si limita deteriorarile produse in celulele organismului uman de catre radicalii liberi, pe masura ce inaintam in varsta.


Insa, atrag atentia cercetatorii, e o mare deosebire intre antioxidantii pe care organismul ii preia din fructe si legume si cei luati sub forma de suplimente de la farmacie.

" E foarte dificil sa iei o supradoza de antioxidati mancand fructe si legume, dar e usor sa ajungi la supradozare atunci cand iei pastile in care antioxidantii se gasesc in concentratii mar i ”, explica prof.
Jim Kehrer, de la Departamentul de Farmacie al Universitatii Alberta, Canada.

" Reclamele la aceste produse ne baga in cap ideea ca a lua un pic de antioxidant e bine, a lua mai mult e si mai bine, iar a lua foarte mult e excelent, dar aceasta idee nu este corecta ",  a adaugat specialistul.

Metoda cea mai sigura de a ingera o doza care sa nu fie nociva este sa consumam un amestec de fructe si legume, care sa furnizeze antioxidantii necesari in cantitati nepericuloase.


Sursa foto: shutterstock.com

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.