ATENTIE! Operatiile estetice iti pot schimba personalitatea. Vezi de ce

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:43

Operatiile estetice care schimba drastic infatisarea unei persoane pot avea efecte importante asupra personalitatii acesteia.

Potrivit unui grup de psihologi din Statele Unite, oamenii tind  sa nu vada atasamentul pe care il au fata de caracteristicile lor faciale.

 

Psihologul Vivian Diller spune ca, dupa o operatie ce aduce modificari importante asupra fizionomiei, foarte multi pacienti realizeaza ca de fapt imperfectiunile faceau parte din identitatea lor.

 

De exemplu, un nas usor stramb sau marimea ochilor pot fi modalitati prin care unele persoane se identifica, fara sa realizeze acest lucru.

Cand aceste caracteristici unice dispar, persoana isi poate pierde propria identitate.

 

Vivian Diller spune ca, dupa operatii, multi pacienti nu se simt conectati cu noul lor chip, pe care il simt ca si cum nu ar fi al lor.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Doctorul Z.

Paul Lorenc, autorul unui alt studiu, spune ca un numar foarte mic de pacienti cer inaintea interventiilor chirurgicale ca ochii sau zambetul lor sa arate in acelasi fel dupa operatie.

 

Majoritatea pacientilor vor exact opusul. In loc de a cauta o versiune imbunatatita a lor ei vor sa arate exact ca un anumit actor sau model.

 

Acest lucru indica o dorinta puternica de a deveni altcineva, o persoana faimoasa, care, in mintea pacientului, traieste o viata perfecta.

 

"Ei au in minte aceasta imagine a identitatii perfecte, care poate avea efecte negative pe plan psihic atunci cand ei aleg sa isi schimbe infatisarea doar pentru a realiza ulterior ca ceea ce cautau nu este nici pe departe perfect", spune medicul Z. Paul Lorenc.