Atentie, parinti! ACESTE jucarii sunt extrem de periculoase pentru cei mici

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 10:35

Medicii pediatrii trag un semnal de alarma!

Un studiu facut de expertii de la Academia militara de pediatrie, a scos la iveala faptul ca, atunci cand vine vorba de jucarii, cu cat acestea sunt mai simple, cu tata sunt mai potrivite pentru a incuraja interactiunea dintre parinti si copii.

Astfel, parintii sunt sfatuiti de Academia americana de pediatrie sa renunte la jocurile electronice scumpe, la tablete si alte dispozitive asemanatoare.

Conform parerii specialsitilor, dispozitivele electronice nu incurajeaza interactiunea parinte-copil care este vitala pentru o dezvoltare sanatoasa.

Pediatrii recomanda, in special pentru copiii de sub cinci ani, jucariile de moda veche- puzzleuri, cuburi, carti de colorat sau chiar cutii goale.

"Se face foarte multa publicitate ca parintii trebuie sa cumpere aceasta jucarie sau pe cealalta si ca jucariile cele mai bune sunt cele electronice cu sunete, cu zgomote, cele sofisticate. Se pare ca nu este adevarat. Cele mai potrivite jucarii sunt, de cele mai multe ori, cele simple", sustine Alan Mendelsohn, doctor pediatru.