Atenție părinți! Ce se întâmplă dacă nu semnați FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor. Ministrul Educației a făcut anunțul

Author: Ana Dinu
Ce se întâmplă dacă nu semnați FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor
Sursa: Facebook

Noul an școlar începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii. Părinții trebuie să-și exprime sau nu acordul pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani, prin completarea unui formular, a precizat Ministrul Educației.

Părinții elevilor cu vârste de peste 12 ani vor trebui să-și exprime sau nu acordul în ceea ce privește vaccinarea acestora, prin completarea unui formular, care va fi pus la dispoziție la începutul anului școlar 2021-2022, care va avea loc pe 13 septembrie.

Atenție părinți! Ce se întâmplă dacă nu semnați FORMULARUL de acord pentru vaccinarea copiilor

Ministrul Educației a precizat că părinții nu vor fi sancționați dacă nu vor răspunde la chestionarul legat de vaccinare.

”Şcolile se deschid în format normal. Nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund la formularul care prevede intenția de vaccinare. Intenția este să știm câți vor să se vaccineze, astfel încât să știm cum să ne împărțim.  Să vedem și noi cum stăm, am așa un puseu de sinceritate. Riscul e să răspundă mulți părinți cu nu. Nu știm câți profesori sunt vaccinați, deoarece din platformă nu le putem extrage datele.

Formularele vor fi distribuite în şcoli din 13 septembrie”,
a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Cum arată structura noului an școlar 2021-2022. Elevii se vor bucura de mai multe zile de vacanță

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Noul an școlar va începe în format normal, astfel elevii se vor prezenta fizic la unitățile de învățământ începând cu 13 septembrie.

Oficialii au anunțat că ceremonia de deschidere a noului an va avea o durată limitată de jumătate de oră, iar masca de protecție va fi obligatorie în spațiile deschide în această zi, pe motiv că distanțarea socială va fi greu de păstrat.

„Ceremonia de deschidere va avea o durată limitată de o oră şi jumătate, masca de protecţie fiind obligatorie (…) Am agreat cu titlu de certitudine că şcolile vor rămâne deschise până la incidenţa ratei de infectare de 6 la mie.

Mă adresez cu precădere inspectorilor şcolari generali care sunt prezenţi în această videoconferinţă alături de prefecţii din fiecare judeţ pentru a acorda atenţie maximă respectării măsurilor de protecţie sanitară. Avem o listă cu persoanele desemnate din fiecare şcoală (…) pentru a fi facilitată legătura cu părinţii înainte de începerea anului şcolar, legătura pentru întâlniri interactive între părinţi şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică”, a spus Cîmpeanu, marţi, la o videoconferinţă cu prefecţii. 

Citeste si: Când este așteptat vârful valului 4 al pandemiei? Ioana Mihăilă, despre cel mai negru scenariu: ”4.000 de pacienți cu COVID internați”