Atenție părinți! Reguli noi pentru anul școlar 2021-2022. Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important pentru mii de elevi

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 12 aug 2021, 09:49
Ministrul Educației a făcut un anunț important pentru elevi.
Sursa: Facebook

Cum se vor relua cursurile după vacanța de vară? Sorin Cîmpeanu și Ioana Mihăilă au făcut declarații despre modul în care va decurge noul an școlar.

Înainte de a începe anul școlar 2021-2022, ministrul Educației și ministrul Sănătății au făcut câteva declarații despre cum se vor relua cursurile după vacanța de vară.

Citeste si: Când începe, de fapt, noul an școlar? Toți elevii din România trebuie să știe. Ministrul Educației a făcut anunțul

Reguli noi pentru anul școlar 2021-2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la începutul lunii septembrie se va întâlni cu Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă,  pentru a stabili toate aspectele necesare începerii noului an școlar în deplină siguranță. Reglementările vor fi adaptate contextului actual al pandemiei de coronavirus și amenințarea valului patru.

Citeste si: Cât de periculos este, de fapt, valul patru al pandemiei? Dr. Beatrice Mahler avertizează populația

“  Vom avea la începutul lunii septembrie un ordin comun Ministrul Educaţiei – Ministrul Sănătăţii care va reglementa toate aspectele necesare începerii şcolii în condiţii de siguranţă, în condiţii adaptate la realităţile existente în România, realităţi care arată foarte multe probleme la nivelul sistemului de învăţământ, inclusiv din perspectiva infrastructurii  .” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe școli nu sunt pregătite pentru începerea noului an școlar

Ministrul Educației a mai mărturisit că este conștient de situația actuală a școlilor, unde multe unități de învățământ sunt șantiere, nicidecum pregătite pentru primirea din toamnă a elevilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“  Sunt într-adevăr multe şcoli în care sunt şantiere în acest moment, important este ca şantierele să fie închise înainte de începerea şcolii.

(…) Ministerul Educaţiei se implică prin programa de reabilitare a şcolilor pe care le monitorizează îndeaproape, Ministerul Educaţiei susţine implementarea proiectului România Educată prin care avizăm modificarea şi eficientizarea cadrului normativ pentru asigurarea standardelor de siguranţă şi calitate în şcolile din România.

Avem o sumă importantă cuprinsă în PNRR care se află în negocieri cu Comisia Europeană în acest moment destinată tocmai îmbunătăţirii infrastructurii şcolilor şi avem de asemenea şi un comitet interministerial condus de viceprim-ministru pentru şcoli sigure şi sănătoase.

(…) Am primit asigurări din partea inspectoratelor şcolare că lucrările vor fi finalizate. Acum, măsura în care eu sunt convins că aceste lucruri se vor întâmpla este discutabilă  .” a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: În ce condiții se vor întorce elevii din toamnă la cursuri. Școala online nu mai este o opțiune

Mai mult, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că reluarea cursurilor școlare în toamnă nu va aduce nicio relaxare a măsurilor impuse în școli în primăvara acestui an. O noutatea ar putea fi reprezentată de deschiderea unor cabinete de vaccinare în școli, pentur elevii peste 12 ani.

„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică.

De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi.

Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a precizat Ministrul Sănătăţii pentru News.ro.