Atenție părinți și elevi! S-au schimbat regulile pentru începerea şcolii. Ce elevi vor învăța în continuare în mediul online

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 08 sep 2021, 10:00
S-au schimbat regulile pentru începerea şcolii.
Sursa: PixaBay

Noi reguli pentru începerea școlii! Ministerul Educației și cel al Sănătății au anunțat care sunt elevii care vor face școală online.

Luni, 13 septembrie, elevii din România vor începe școala. Însă, aceștia trebuie să respecte noile reguli impuse de Ministerul Educației și cel al Sănătății, pentru a limita răspândirea coronavrusului.

Citeste si: Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

Regulile pentru începerea şcolii

Cu o săptămână înaintea începerii şcoli i, Mministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au modificat, din nou, regulile.

Astfel, elevii care fac parte dintr-un grup de risc, suferă de anumite boli cronice, cardiovasculare, obezitate sau diabet, pot învăţa online. Singura condiție este ca elevii să primească recomandarea medicului curant şi acordul scris al părinţilor.

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a anuntat ce se va intampla cu elevii nevaccinați în anul școlar 2021-2022

De asemenea, copiii care locuiesc cu persoane care suferă de afecţiuni oncologice sau au suferit un transplant pot să studieze de acasă. În toate aceste cazuri, unităţile de învăţământ sunt obligate să le asigure elevilor condiţiile optime pentru învăţarea online.

Ce se întâmplă cu grădinițele și creșele 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că grădinițele și creșele vor rămâne deschise, în contextul în care cazurile noi de coronavirus vor crește și se va ajunge la o incidență care va presupune închiderea unităților de învățământ. 

În acest context, copiii pot rămâne la grădinițe sau creșe, în grija învățătoarelor, până la venirea părinților, potrivit wowbiz.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Părinții vor avea LIBER în prima zi de școală? Ministrul Educației a făcut anunțul despre festivitatea de deschidere a noului an

„Discuţiile au fost purtate cu Ministerul Sănătăţii, INSP, CNSU. Ministerul Educaţiei a avut punctul de vedere conform căruia la grădiniţe e stupid, e o nerozie să îţi imaginezi că poţi avea învăţământ online.

Din acest motiv, împreună cu decidenţii, cei care am semnat ordinul de ministru, ne-am asumat ca grădiniţele şi creşele să rămână deschise.

De asemenea, învăţământul special precum şi activităţile de terapie pentru toţi copii cu cerinţe educaţionale speciale, pentru care aceste activităţi de terapie sunt un mod de a învăţa să supravieţuieşti, se vor derula şi

la incidenţa peste 6 la mie”,  a explicat Sorin Cîmpeanu.

Coronavirus în România

Până ieri, 7 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.109.076 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  1.059.637 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Totodată, până ieri, 7 septembrie, 34.762 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeste si: Bilanț ALARMANT coronavirus 7 septembrie 2021: Peste 2.000 de cazuri noi de Covid! Câte decese s-au înregistrat

În intervalul 06.09.2021 (10:00) – 07.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 48 de decese (25 bărbați și 23 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Ialomița, Mureș, Olt, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 48 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 1 la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 la categoria de vârstă peste 80 ani.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?