ATENTIE! Politistii vor retrage certificatul de inmatriculare daca masina nu are CAUCIUCURI DE IARNA

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 nov 2020, 05:15

Politia Rutiera avertizeaza soferii ca pentru neechipare corespunzatoare a vehiculelor de iarna se va retrage certificatul de inmatriculare, iar amenda va fi de la 630 la 1.470 de lei, respectiv intre 9 si 21 de puncte amenda.

"Avand in vedere avertizarea meteo privind racirea accentuata a vremii, caderea de precipitatii sub forma de ninsoare si intensificari ale vantului, politistii recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule cu prudenta, sa reduca viteza de deplasare si sa evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depasirile pripite", potrivit agentiei MEDIAFAX.

 

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante, atentioneaza Politia Rutiera.

 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”

De asemenea politistii recomanda participantilor la trafic  sa adapteze viteza de rulare la conditiile de drum si trafic, recomandand acestora detinerea unei lopeti, perie/matura, racleta, sac cu

sare/nisip si lanturi.

Sursa: Mediafax.ro