Atenție, români! Nu mai puneți LEUȘTEAN și MĂRAR la mâncare! Medicii trag un semnal de alarmă

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 26 iul 2022, 21:15
Nu mai puneți LEUȘTEAN și MĂRAR la mâncare!
Sursa: PixaBay

Nu mai puneţi leuştean și mărar în mâncare dacă suferiţi de această boală! Medicii trag un semnal de alarmă

Medicii trag un semnal de alarmă! Iată ce se întâmplă dacă mai folosești leuștean și mărar la mâncare! Este cea mai mare greșeală!

Citeste si: Câte calorii are un ou fiert comparativ cu un ou prăjit

Nu mai folosiți leuştean 

Leușteanu are numeroase proprietăți, nimeni nu se îndoiește de faptul că este un adevărat aliment-medicament, însă în unele cazuri acesta este strict interzis.

Potrivit BZI.ro, "leuşteanul are un conținut ridicat de quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide și manifestă o puternică acţiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare și anti-aterogenetică.

Citeste si: Chiftele de post mănăstirești-delicioase și extrem de rapid de pregătit

Frunzele de leuştean conţin uleiuri volatile aromatice, vitaminele A şi C.

Cumarina (compus chimic cu gust amar) din frunzele de leuştean are efecte pozitive în caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoză, astm, favorizează reducerea tumorilor şi a inflamațiilor şi suprimă pofta de mâncare."

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După mai multe studii, medicii au observat că dacă folosești leușteanul pe o perioadă mai lungă de timp, acesta are un efect iritant în infecţiile renale.

Medicii mai anunță că leuşteanul nu trebuie consumat de femeile însărcinatei şi se foloseşte numai în cantităţi moderate (maximum 3 g pe zi de frunze proaspete) în timpul alăptării.

Nu mai puneţi mărar la mâncare

Fiecare gospodină are în bucătăria ei mărar, pentru a pune la mâncare. Este adevărat că acesta tratează infecțiile externe și interne cauzate de bacterii și paraziți, este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicații împotrivă sughițului și a altor simptome alergice.

Citeste si: Cele mai cunoscute mancaruri coreene

Chiar dacă are multe proprietăți, mărarul este interzis în timpul sarcinii, deoarece acesta mărește secreția de hormoni specifici, care la rândul lor pornesc procesul de menstruație, un simptom asociat, în multe statistici medicale, cu pierderea de sarcină.

Așa cum am menționat mai sus, mărarul este benefic la înlăturarea alergiilor și a infecțiilor bacteriene. Însă, dacă consumi mărar sau ulei de mărar în exces pentru tratarea pielii, acesta poate cauza iritarea pielii, mai ales după o expunere prelungită la soare, potrivit realitatea.net.