Atenție, șoferi! Asigurările RCA vor fi verificate prin camerele video instalate în marile oraşe

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 oct 2023, 20:36

Atenție, șoferi! Asigurările RCA vor fi verificate prin camerele video instalate în marile oraşe

Sursa: PixaBay

Majoritatea șoferilor din România circulă fără să dețină aigurare auto obligatorie-RCA. Deşi riscă amenzi usturătoare, aceștia se urcă la volan cu speranța că nu vor fi prinși în trafic. Ei bine, lucrurile se vor schimba de acum înainte.

Șoferii din România sunt destul de nepăsători când vine vorba de asigurarea RCA.  De acum înainte însă, aceștia trebuie să fie foarte atenți când se urcă la volan. 

Asigurările RCA vor fi verificate prin camerele video 

Deși se bazau pe faptul că nu vor fi opriți în trafic, ei bine, de data aceasta, șoferii inconștienți vor putea fi depistați video în cazul în care nu dețin asigurarea auto obligatorie.

Astfel, autorităţile se bazează pe camerele de control de pe drumurile principale şi din marile oraşe. 

Citește și: Firma ta activează în domeniul transporturilor? Află acum de ce colaborarea cu un broker în asigurări trebuie să se numere printre prioritățile tale

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Am venit cu un proiect care aduce ajustări de lege, care se referă la schimbări importante care vin cu noua directivă europeană din ianuarie 2024. Poate fi suspendată polița de către persoana asigurată, deci șoferul poate suspenda asigurarea dacă are mașina avariată și urmează să stea la service mai mult timp sau dacă rămâne fără permis, dar trebuie să îndeplinească anumite condiții”,   a

declarat Valentin Ionescu, director ASF, potrivit Antena3 CNN.

Ce alte modificări anunță autoritățile

Modificările nu se opresc însă aici, astfel că poliţele ar putea fi suspendate în perioada în care maşina nu e folosită.

Citește și: Apar noi legi rutiere de la 1 ianuarie 2024: Amenzi mai mari cu 15% pentru șoferii neatenți. Cu cât va crește punctul de amendă?

„În primul rând, să facă o cerere la asigurare, cu dovadă care atestează că mașina nu va circula, este suspendat dreptul de circulație. Solicităm către poliție suspendarea dreptului de a circula a mașinii”, a mai spus directorul ASF.

RCA  reprezintă asigurarea de răspundere civilă auto, o asigurare pe care orice șofer de autovehicul care circulă pe drumurile publice ar trebui să o dețină. Asigurarea RCA este menită să despăgubească persoanele prejudiciate în urma producerii unui accident de către proprietarul autovehiculul pentru care s-a emis polița.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul