Atenție șoferi! Mașinile second-hand au devenit mai scumpe decât cele noi

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 21 nov 2022, 07:35

Mașinile second-hand au ajuns să se vândă cu prețuri mult mai mari decât cele noi.

Șoferii români primesc vești proaste. Piața de vehicule second-hand este afectată de inflație. Industria auto se confruntă cu o majorare a prețurilor mașinilor second-hand.  

Citeste si: Anunț pentru şoferi! Rămâi fără permis pe loc dacă ești agresiv în trafic! Intră în vigoare pe 27 februarie!

Mașinile second-hand au devenit mai scumpe decât cele noi

Potrivit unui studiu care a analizat evoluția prețurilor pe piața de mașini rulate socate la iveală că acestea s-au scumpit atât de mult, încât au ajuns să depășească prețurile de catalog pentru un model nou. Practic, e mai convenabil să-ți cumperi o mașină nouă, decât una rulată, de pe piața second-hand din țara noastră.

Prețurile au crescut foarte mult, spun reprezentanții industriei auto. Anul trecut, românii au cumpărat aproape 400 de mii de mașini second-hand, o creștere cu 4% față de 2020.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Noi schimbări în Codul Rutier 2022! La ce trebuie să fie atenți șoferii de acum încolo. Vor fi aplicate sancțiuni usturătoare de săptămâna viitoare

Tot mai mulți români s-au îndreptat către zona de mașini second-hand, deoarece din cauza pandemiei de coronavirus, producătorii de automobile au probleme pe lanțurile de aprovizionare și astfel apar întârzieri chiar și de câteva luni la livrări.

Un factor care a contribuit la creșterea semnificativă a prețurilor a fost stocurile de mașini second hand, care sunt foarte afectate și limitate, din cauza restricțiilor de circulație care încă persistă în întreaga lume.

Rapoartele oficiale arată că oamenii au cumpărat cele mai populare mărci, precum  Volswagen, Audi și BMW. În 2021 au fost publicate pe internet un total de 240.000 de anunțuri online. Majoritatea vânzărilor au fost înregistrate în martie (aproape 25.000), iar cele mai puține în decembrie (sub 16.000).

Oamenii optează de cele mai multe ori pentru u autovehicul second-hand, însă, acum putem afirma că românii își pot lua „adio” de la mașinile second-hand, cel puțin în cazul în care nu sunt dispuși să plătească pe acestea mici averi, nejustificate.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.