Atenționare ANM: Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt puternic în 11 județe din țară

Autor: Cristina Mocanu

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt puternic în 11 județe din țară.

Sursa: https://pixabay.com/

Meteorologii au emis miercuri, 8 martie, o avertizare de cod galben de vânt în 11 județe din țară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 6 martie, o avertizare de cod galben de intensificări ale vântului începând din această zi până joi la ora 22:00, în 11 județe din țară.

ANM a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 9 martie 2023. Vremea continuă să crească și va ploua local

Potrivit meteorologilor, miercuri, 8 martie, a fost emisă o avertizare de cod galben de vânt puternic în 11 județe din România. Avertizarea este valabilă începând de astăzi, de la orele 12:00, până joi seara la ora 22:00.

Astfel, avertizarea cod galben de vânt puternic vizează județele sau zone întinse din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Bacău, Sălaj, Bihor și Alba.

Conform ANM, în intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 45-60 km/h.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La munte vor fi intervale cu precipitații sub formă de ploaie, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15- 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă.

Citește și: Prognoza meteo ANM miercuri, 8 martie 2023. Vremea va fi extrem de caldă de Ziua Femeii

În Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Cum va fi vremea în București?

În Capitală vremea va una extrem de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi în mare parte înnorat, vântul va sufla cu o viteză de până la 35 de km/h, iar temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius.

Pe timpul nopții cerul va fi parțial înnorat cu șanse mici de ploaie, iar temperatura minimă va fi de 6 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Brașov?

În Brașov sunt șanse de ploaie, mai ales în partea a doua a zilei. Vântul va sufla cu 12 km/ dinspre SSV, temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius.

Cum va fi vremea pe litoral?

În Constanța, cerul va fi parțial înnorat, iar temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius. Noaptea cerul va fi înnorat, vântul va sufla cu o viteză de până la 6 km/h, iar temperatura minimă va fi de 7 grade Celsius.