ATENȚIONARE de călătorie pentru turiştii care vizitează Grecia! Anunțul făcut de MAE!

Author: Marina Ionescu
ATENȚIONARE de călătorie pentru turiştii care vizitează Grecia!
Sursa: PixaBay

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia. Ce trebuie să știe românii care pleacă spre această destinație.

Românii care merg în Grecia sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că țara este sub alertă meteo de ploi puternice și furtuni.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 10 septembrie 2021: Ce se întâmplă cu VREMEA la sfârșit de săptămână?

Alertă meteo de ploi puternice și furtuni

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis miercuri o atenționare de călătorie pentru Grecia. Românii care vor să plece în vacanță în această destinație trebuie să știe că îi așteaptă ploi

abundente și furtuni.

Potrivit cancan.ro, Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul elen de Meteorologie a emis o alertă de ploi și furtuni în mai multe regiuni.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 septembrie 2021: VREMEA, în continuare frumoasă! Ce temperaturi vor fi

Acesta face referire la prognoza meteo pentru 8 şi 9 septembrie cu privire la ploi şi furtuni în Insulele Sporade, nordul Insulei Evia, Thessalia, Grecia Centrală, vestul Insulei Creta, Macedonia centrală

şi în vestul regiunii Peloponez.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Astăzi, 9 septembrie, sunt posibile furtuni pe mare, în nordul Mării Egee.

Conform informaţiilor comunicate de Ministerul Afacerilor Externe, în cursul zilei de azi, 9 septembrie, circulaţia va fi restricţionată în centrul Atenei, în contextul organizării Raliului Acropole, etapă a Campionatului Mondial de Raliuri.

Ministerul Afacerilor Externe transmite cetățenilor români să consulte în permanență informațiile publice și recomandările autorităților din Grecia.

Citeste si: Au venit ninsorile in Romania! Temperaturile au ajuns la -3 grade

"Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs),

care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", potrivit digi24.