Atenționare meteo! Cod galben de viscol puternic în zonele montane din 10 județe. Cum va fi vremea în Capitală

Author: Madalina Maftei
Cod galben de ninsori la munte

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare de Cod galben de viscol puternic în zonele montane, zece județe sunt vizate de aceste schimbări ale vremii. Ce județe vor fi afectate de viscol?

Ninsori vor fi și în nord-vest, centru și nord-estul țării, iar vânt inclusiv în sud-vest.  Avertizarea de Cod galben de ninsori intră în vigoare miercuri 17 februarie de la ora 22:00 și va expira joi, 18 februarie la ora 14:00.

Cod galben de viscol în zonele montane din zece județe

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90

km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității. 

Județele vizate de avertizarea meteorologlor sunt: Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Dâmbovița, Prahova.

Ninsorile, preponderent slabe se vor semnala și în nord-vestul, centru și nord-estul țării, unde se va depune un strat nou de zăpadă.

Vântul se va intensifica și va avea viteaza de 40...50 de km/h vor fi și în sud-vestul țării.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 18 februarie 2021. Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori la munte! Iata judetele vizate!

Vremea se va încălzi în București

Dacă la munte se mențin fenomenele specifice iernii, în București meteorologii anunță că temperaturile cresc în mod considerabil. După

temperaturile extreme din ultimele ore, vremea începe să se încălzească în Capitală miercuri, iar de joi maximele vor fi pozitive.

Miercuri, temperatura minimă în Capitală va fi de -3...-1 grade, valori apropiate de cele normale, specifice acestei perioade. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteorologii anunță pentru ziua de joi, înnorări și trecător vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab până la moderat.

Valorile termice în timpul zilei vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel maxima va fi de 5- 6 grade. 

Temperaturile sunt specificei acestei perioade, deși zilele călduroase ne-au dus cu gândul că primavara se aprope, se pare că iarna nu vrea să-și iasa din drepturi. Vremea rece se va menține în continuare până când noi date vor fin anunțate de cei de la Administrația Națională de Metrorologie.

După cum se arată situația actuală, primăvara nu-și va intra curând în drepturi.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 17 februarie 2021. Meteorologii anunta temperaturi usor mai ridicate in majoritatea regiunilor!