Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia. Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în ultimele 24 de ore

Autor: Diana Bostan

Incendii de vegetație în Grecia

Sursa: Facebook: Euro Știri

Zeci de incendii de vegetație au izbucnit în Grecia într-un interval de 24 de ore. Situația este una critică pe insula Evia.

Grecia se confruntă cu o criză severă a incendiilor de vegetație, înregistrând 54 de focare într-o singură zi, conform rapoartelor Brigăzii de Pompieri, citate de agenția de presă Xinhua și Agerpres.

Citește și: Un iaht cu peste 100 de persoane a luat foc în Turcia! Oamenii ce se aflau la bord au sărit în apă pentru a își salva viața

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în Grecia

Potrivit sursei menționate anterior, pompierii au reușit să controleze 43 dintre acestea, dar eforturile continuă și marți pentru a stinge celelalte 11 incendii active, potrivit agenției naționale de presă din Grecia (AMNA).

Citește și: Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă aveți concediul planificat deja

Unul dintre cele mai grave incendii a izbucnit luni după-amiază într-o pădure din apropierea satului Petres, în municipalitatea Kymi-Aliveri de pe insula Evia. Alimentat de vânturile puternice din nord, focul s-a extins rapid, devenind o prioritate pentru echipele de intervenție.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

În operațiunea de stingere sunt implicați 189 de pompieri, nouă echipe la sol și 56 de autospeciale, sprijiniți de numeroși voluntari și 26 de unități aeriene, inclusiv 16 avioane și 10 elicoptere. Vasilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Grecia, a precizat că eforturile sunt susținute și de cisterne de apă ale municipalității și utilaje de construcții.

Un pompier a suferi arsuri ușoare în timpul operațiunilor de stingere

Un pompier a suferit arsuri ușoare în timpul intervenției pe insula Evia și a fost transportat la Centrul Sanitar Aliveri pentru îngrijiri medicale, conform informațiilor furnizate de AMNA și preluate de Agerpres.

Citește și: Românul arestat în Grecia pentru incendiul din Rafina susține că este nevinovat! Ar fi vrut doar să stingă flăcările, însă nu este la prima abatere în acest caz

Pe lângă acestea, o navă pentru stingerea incendiilor a fost trimisă în zonă, iar Garda de Coastă a mobilizat bărci pentru a sprijini intervenția de pe linia de coastă. Poliția contribuie la evacuarea localnicilor din zonele afectate.

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.