Muntele Athos, locul închinat Maicii Domnului, unde femeile n-au voie să calce și unde minunile își spun cuvântul

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 sep 2023, 05:00

Muntele Athos, locul închinat Maicii Domnului, unde femeile n-au voie să calce și unde minunile își spun cuvântul

Sursa: Captură KANAL D

În ediția de Crăciun a emisiunii „Asta-i România”, reporterii emisiunii au plecat până în Muntele Athos pentru a discuta cu părinții Teologos și Pimen Vlad.

Muntele Athos are o istorie bine cunoscută de către creștini. Este un tărâm închinat Născătoarei de Dumnezeu, unde minunile și-au spus, până acum, cuvântul.

Muntele Athos, locul în care femeile nu au voie să calce

La muntele Athos femeile nu au voie să mai calce din momentul în care acest loc i-a fost închinat Maicii Domnului.

Părintele Pimen Vlad a povestit, cu tâlc, o întâmplare din anii 400.

Citește și: Rugăciunea către Sfântul Ștefan pentru sănătate și împlinirea dorințelor. Credincioșii trebuie să o spună pe 27 decembrie

„Împăratul Teodosie avea și o fiică. Și atunci ea zice: „Vreau și eu să mă duc și eu să mă închin la mânăstirea făcută de tatăl meu, din Athos”.

Când a venit și a ajuns, când a intrat în Biserică, undeva în stânga, era o icoană a Maicii Domnului pictată. În momentul ăla, icoana a apărut ca vie și Maica Domnului a început să-i vorbească: „Oprește-te și nu mai intra aici, că femeile nu au voie să intre aici, eu sunt singura împărăteasă a muntelui acestuia și de acum să nu mai intri, femeie, în Athos!”
, a povestit părintele Pimen Vlad.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prima minune a Maica Domnului trăite de părintele Pimen Vlad

Părintele Pimen Vlad a ajuns pe Muntele Athos atunci când nu existau decât multe pietre și bolovani. Totul a fost ridicat de preoți fără niciun leu, iar Maica Domnului și-a pus și ea harul la contribuție. În 2005, când au strâns datorii de 30.000

de euro la cele necesare construcției mănăstirilor, Gigi Becali a venit și le-a înmânat banii pentru a-și plăti toate dările.

„Prima minune a fost când am ajuns, la început, erau datorii. Am săpat aici, am adus un buldozer, l-am rugat pe unul care a venit și a săpat muntele. Se adunau 10.000 de euro datorii, 20.000, 30.000... Datorii la buldozer, datorii la ciment, datorii la piatră.

Și zic: „Nu fac casa mea, fac casa Maicii Domnului”.

Citește și: Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza, vor avea un Crăciun sărac: “Nu avem bani de cheltuit” Din păcate, doar atât vor pune pe masa de sărbători

(...) Oprește un Land Rover aici și coboară șase oameni. Și zice: „Doamne ajută, ce faceți? Merge? Bani aveți?”, și zic: „N-avem”.

„Dar datorii aveți?”, și zic: „Avem, 30.000”. Și se întoarce la unul din spate și zice: „Dă sacoșa aia încoace!”, și scoate 30.000, îi numără: „Ia de aici și achită-ți datoriile”, și se întoarce și pleacă. Era Gigi Becali”, a mai declarat părintele Pimen Vlad, despre prima minune pe care a trăit-o de când a ajuns la Muntele Athos.