Ati auzit de „cartea de salvare” a masinii? Iata cat de importanta este

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 08:23

Nu va da nimeni amenda daca n-o aveti in autoturismul dumneavoastra, dar pompierii spun ca aceasta hartie este esentiala in cazul accident grav.

Urmariti cu atentie materialul urmator, va poate salva viata! O  interventie de descarcerare a pompierilor- trebuie sa salveze contracronometru, victimele prinse intre fiarele contorsionate. Fiecare secunda conteaza.

Paradoxal,  tehnologia de ultima ora nu-i ajuta deloc pe salvatori. Pe cat de multe modele de masini sunt pe piata, pe tot atat de multe necunoscute ascunde fiecare automobil.

Cartea de salvare este, de fapt, o radiografie a masinii.

Prezinta punctele critice pe care pompierii militari trebuie sa le ocoleasca sau sa le dezactiveze.

Abia cand pericolul de incendiu sau electrocutare a trecut, pompierii incep efectiv sa taie caroseria. Sa lucrezi in orb, asa cum spun pompierii militari, poate fi fatal: „Va dau un exemplu: as vrea sa indepartez un bord de pe picioarele unui pacient. Nestiind unde se gasesc aceste puncte de torsiune e foarte greu sa treci de ele.

Sunt din otel foarte dur”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Studiile arata ca dotarea unei masini cu o astfel de carte de siguranta sau de salvare, cum vreti sa ii spuneti, ar putea reduce cu pana la 30 la suta timpul necesar pentru ca salvatorii sa poata descarcera caroseria unui autoturism implicat

intr-un accident grav. Ca sa obtineti o astfel de schita e de ajuns sa intrati pe pagina producatorului auto si acolo sa va selectati exact modelul.”

Daca ne ascultati sfatul si aveti schita de salvare la bord, ar fi bine sa-i avertizati pe pompieri ca o pot gasi in parasolarul soferului lipind pe parbriz autocolantul realizat de Automobil Clubul Roman.