"ATI FOST AICI?" Delta Dunarii, cel mai tanar pamant al Europei

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:43

Tulcea, orasul-port, e unul dintre cele mai cosmopolite din tara. Fiecare limba de uscat din taramul imbratisat de ape e un crampei de Paradis.

Tinut parca fermecat, Delta ascunde zone protejate unice in Europa. O descoperi, de la anotimp la anotimp, tot mai frumoasa. Colegii nostri, George Mihai si Cosmin Ciobanu, au fost in inima celui mai tanar pamant al continentului. Dumneavoastra "Ati fost aici?".

Am venit sa demonstram inca o data, daca mai era nevoie, ca Delta Dunarii inseamna mult mai mult decat peste si tantari. Iar ca sa cunoastem acest cel mai tanar pamant al Europei cat mai bine, trebuie sa ne avantam in inima rezervatiei.

Pentru asta, avem nevoie de-o salupa si de un ghid. Domnul Iulian stie cel mai bine locurile.

E multa vegetatie, sunt copacii efectiv crescuti de-a stanga si de-a dreapta, formeaza o bolta, asa. Clientii isi iau niste suveniruri, daca nu sunt atenti la crengi. Canalul e foarte ingust. Dar merita, cu siguranta. Merita, fara discutie!

Orice coltisor al tarii acesteia are farmecul sau. Farmecul intalnit aici in Delta e, insa, unul aparte, indiferent ce-ar spune oricine.
Te bucuri, in primul rand, de-un aer special, aer curat, umed, totusi, de peisaje mirifice. E un spectacol, practic, al naturii, asa, inca virgine.

Desi turismul s-a dezvoltat mult in ultimii ani aici, exista in continuare locsoare ca acesta in care ajungi numai cu oamenii locului, care stiu sa te poarte si-n care ramai asa, efectiv saracit de epitete. Ce ne spune domnul Iulian despre acest canal:

"Un canal foarte izolat, fara semnal la telefon- cine iubeste chestia asta- suntem mai aproape de vecinii ucrainieni, cred.
Cat despre hotelul plutitor, foarte faine si-apartamentele si camerele, dar, ma gandesc ca unul dintre motivele pentru care ajung oamenii aici e si mancarea. Suntem in Delta si e firesc sa profitam cat mai mult de tot ce ne ofera Delta si, anume, de pestele proaspat".
##VIDEO125457##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.