Ati fost aici? Tinutul Gorjului de sub Munte, o zona cu traditii si dragoste de folclor

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 06:10

A sosit momentul sa va invitam in calatorie! Mergem, astazi, in tinutul Gorjului de sub Munte, o zona cu traditii si dragoste de folclor.

De la povesti istorice cu Tudor Vladimirescu, pana la amintirile adunate de o indragita interpreta de folclor, pe toate vi le aduc, acum, in case, George Mihai si Vlad Ciobanu.

Ne-am gandit sa va purtam astazi pasii pe urmele „domnului din inima oltenilor”. Vorbim despre Tudor Vladimirescu, pandurul care a condus revolutia de la 1821. Pentru asta am venit aici, in zona Gorjului de munte, o zona pe care multi dintre voi o stiti prea putin, dar, o zona care are multe povesti sa ne spuna.

Tot in cautare de marturii ale unor vremuri apus, e drept- de data ceva mai recenta, am ajuns si la Negoiesti, intr-un sat frumos din Mehedintiul de munte, de data aceasta, acasa la indragita interpreta de folclor Nina Predescu. O sa vedeti cate minuni a reusit sa stranga intr-o asa numita casuta a amintirilor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO131618##