Ati fost ieri mai nervosi sau ati avut o stare de neliniste? Luna sangerie este de vina

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:39

Ati fost ieri mai nervosi, poate mai tristi sau ati avut o stare de neliniste? Dati vina pe eclipsa de luna care a avut loc aseara.

Specialistii cred ca aceste fenomene au o influenta asupra psihicului uman si ne fac sa fim putin mai melancolici in aceasta perioada. Aseara a avut loc ultima eclipsa de luna de anul acesta, iar fenomenul a fost insotit de un altul foarte spectaculos, numit "luna sangerie".

Nu este prima data cand se spune despre astfel de fenomene ca pot provoca catastrofe naturale sau ne dau stari de neliniste sau de melancolie.

Iar daca pentru unii aceste fenomene au influenta asupra psihicului, pentru altii au asupra buzunarului. Cat de mult ne influenteaza aceste fenomene sau cat de mult credem ca suntem influentati de aceste fenomene?

"Eclipsele au creat mituri, legende, superstitii care au intrat in subconstientul colectiv. Astfel, credintele au fost ca o eclipsa poate prevesti un cataclism, razboaie, sau ca ne pot influenta starea noastra de sanatate. Tine doar de credinta, de tipul nostru de personalitate, de tipul de educatie pe care il are fiecare", explica psihologii.


Aceasta eclipsa totala de luna este a doua dintr-o serie de patru eclipse lunare totale consecutive, denumita tetrada. Secolul acesta vom avea doar opt tetrade, iar urmatoarea se va inregistra in 2032 sau 2033. Fenomenul nu a fost vizibil in Europa.
##VIDEO124121##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii