"Sunt niste cartofi spectaculosi, uitati ce culoare au, arata foarte bine in farfurie si, cel mai important e ca e cel mai sanatos cartof!", isi lauda Gabi Lunca barabulele. Pe care nu le picteaza, asa sunt ele: "Culoarea mov este data de antocianina care se gaseste si in fructele de padure", ne explica el.
Un cartof cu o culoare cel putin bizara. Mov aprins, spre albastru. Sa nu credeti ca este vopsit.
"Am adus cateva kilograme din 4 soiuri, doar 2 s-au adaptat, in acesti 6 ani am incercat sa ii aclimatizam, am reusit.
Culoarea nu se pierde la fierbere si nici gustul. Iar clienti sunt destui. Pana sa cumpere marfa, mai intai, o degusta. Asa se conving ca are acelasi gust ca si cartofii obisnuiti!
Un kilogram costa 30 de lei, iar agricultorul sustine ca acesti cartofi sunt mult mai sanatosi decat cei albi sau rosii: "contine de 10 ori mai multa antocianina, sunt foarte sanatosi si in farfurie sunt o pata de culoare fantastica!". Clientii ii raman fideli, de la prima… degustare: "Anul trecut i-am vandut inainte sa ii scoatem din pamant, anul acesta, avem deja comenzi-mai bine de 60% sunt vanduti".
Pe langa cartofii mov, agricultorul mai are un as in maneca: usturoiul negru, fara miros.
"In borcanel avem pasta de usturoi negru, un produs la care lucram. Este un usturoi asiatic, este alb, dar trece printr-un procedeu de maturare (…) Prin procedeul acesta, ii mai cresc proprietatile de 11-12 ori". Unde mai pui, ca scapam si de miros! Dar mai avem de asteptat! Abia in 2015, agricultorul il va scoate la vanzare.
##VIDEO106684##
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta