Au ajuns la un acord! Mircea Lucescu este noul selecționer al României. Ce salariu va încasa legendarul antrenor și ce bonus va primi pentru calificarea la Mondial

Autor: Andrei Costanda

Mircea Lucescu a ajuns la un acord cu FRF și va prelua naționala României

Sursa: Profimedia

Răzvan Burleanu a ajuns la un acord cu Mircea Lucescu, care va prelua naționala României.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a reușit să îl convingă pe reputatul antrenor Mircea Lucescu să preia conducerea naționalei României.

În cadrul negocierilor, care au fost inițiate de Burleanu, acesta și-a întrerupt concediul pentru a reveni de urgență la București. Potrivit sursei Fanatik.ro, Burleanu a acceptat toate condițiile impuse de Lucescu, care a cerut puteri depline ca selecționer.

Mircea Lucescu, noul selecționer al „Generației de Suflet”

Una dintre principalele cerințe ale lui Lucescu a fost să aibă un cuvânt de spus în strategia de dezvoltare a loturilor de tineret. Burleanu și-a arătat deschiderea față de aceste solicitări, fiind de acord cu acestea în totalitate.

În cadrul unei vizite oficiale, Lucescu a inspectat baza de la Mogoșoaia alături de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Scopul acestei vizite a fost de a lua un prim contact cu angajații și staff-ul tehnic și pentru a discuta detalii legate de noua sa poziție.

Burleanu și Stoichiță sunt hotărâți să instaleze cât mai rapid un nou selecționer pentru a avea suficient timp să pregătească echipa pentru viitoarele competiții. Având în vedere participarea la EURO 2024, noul selecționer va beneficia de o evaluare detaliată a jucătorilor, astfel încât nu va fi nevoie de monitorizări suplimentare.

Deși Lucescu a declarat de nenumărate ori că nu intenționează să revină la echipa națională, pe care a condus-o acum 38 de ani, această nouă provocare reprezintă o oportunitate perfectă de a încheia cariera într-o notă pozitivă.

Mircea Lucescu, cunoscut pentru evitarea animozităților dintre cluburile din SuperLigă, consideră că preluarea naționalei este exact ceea ce îi trebuie în acest moment al carierei sale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Accidentul mortal din Pantelimon. Filmarea care a dezlegat misterul: Cine se afla, de fapt, la volan

Citește și: Oponentul lui David Popovici, acuzat ca ar fi trișat! Cine îl acuză pe Pan Zhanle de dopaj: „Nu este posibil din punct de vedere uman”

Ce salariu va încasa Mircea Lucescu pe banca naționalei României

Prima acțiune a lui Mircea Lucescu ca selecționer va fi meciul împotriva Kosovo, programat pentru 6 septembrie în Liga Națiunilor.

Cu 35 de trofee în palmares, Lucescu este al treilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, fiind depășit doar de Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson. De-a lungul carierei sale, a antrenat echipe de renume precum Zenit, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, și naționalele Turciei și României.

În ceea ce privește pachetul salarial, Mircea Lucescu va primi un venit lunar de 27.000 de euro și un bonus de calificare de 200.000 de euro pentru Campionatul Mondial din 2026, care va avea loc în SUA, Canada și Mexic. Aceasta este aceeași ofertă salarială pe care o avea pregătită pentru Edi Iordănescu, dacă ar fi acceptat să continue în funcție.

Salariul acceptat de Lucescu este cel mai mic din ultimii 20 de ani, comparativ cu sumele câștigate în străinătate. La Dinamo Kiev, el a fost plătit cu 1.2 milioane de euro pe an, iar la Zenit, salariul său a fost de 5 milioane de euro pe an. În perioada petrecută la Șahtior, unde a stat 12 ani, Lucescu a câștigat, în medie, 4 milioane de euro pe an.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.