Au apărut noi detalii șocante legate de dispariția Mariei Diana, tânăra de 19 ani omorâtă de un urs: Martor al tragediei „Fata în momentul ăla era singură, nu s-a auzit altă voce.”

Autor: Cristina Mocanu

Au apărut noi detalii șocante legate de dispariția Mariei Diana, tânăra de 19 ani omorâtă de un urs

Sursa: facebook.com

Au apărut noi detalii șocante legate de tragicul incident din Munții Bucegi, unde Maria Diana, o tânără de 19 ani, și-a pierdut viața în urma unui atac al unui urs.

Au apărut noi detalii șocante legate de tragicul incident din Munții Bucegi, unde Maria Diana, o tânără de 19 ani, și-a pierdut viața în urma unui atac al unui urs. Mărturiile martorilor aduc în prim-plan aspecte necunoscute până acum și ridică întrebări cu privire la circumstanțele exacte ale tragediei.

Au apărut noi detalii șocante legate de moartea Mariei Diana, tânăra ucisă de urs

Conform cancan.ro, în ultimele zile, au apărut noi detalii șocante legate de tragicul incident din Munții Bucegi, unde Maria Diana, o tânără de 19 ani, și-a pierdut viața în

urma unui atac al unui urs. Martorii au oferit relatări care conturează o imagine dramatică și tulburătoare a evenimentului, aducând în prim-plan aspecte necunoscute până acum și ridicând întrebări cu privire la circumstanțele exacte ale tragediei.

Incidentul s-a petrecut pe traseul Jepii Mici, în Munții Bucegi, un loc cunoscut pentru frumusețea sa, dar și pentru potecile dificile și periculoase. Maria Diana, aflată la drumeție împreună cu iubitul ei, a fost atacată de un urs.

În panica momentului, ea a fugit de animalul sălbatic, iar în cele din urmă a fost trasă într-o râpă. Autopsia a relevat că fata a murit din cauza impactului puternic și nu din cauza mușcăturilor ursului, ceea ce schimbă perspectiva inițială asupra modului în care s-a desfășurat atacul.

O martoră pe nume Andreea a oferit o mărturie detaliată despre momentul atacului, care aduce noi clarificări și ridică noi întrebări.

Într-o postare pe rețelele sociale, Andreea a povestit cum a auzit strigătele disperate ale Mariei, care încerca să alunge ursul. Ea a subliniat un aspect crucial: în acel moment, nu a auzit și vocea iubitului fetei, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la prezența acestuia lângă Maria în timpul atacului. Această mărturie contrazice declarațiile iubitului, care a spus anchetatorilor că a încercat să alunge ursul, însă fără succes.

Citește și: Țipetele Dianei au fost auzite de o femeie aflată în zonă. Martorul a rupt tăcerea în cazul tinerei ucise de urs în Munții Bucegi: „Am auzit-o când încerca să-l alunge și deodată... liniște”

Iubitul Mariei, care a sunat disperat la 112 pentru a raporta incidentul

Iubitul Mariei, care a sunat disperat la 112 pentru a raporta incidentul, a declarat anchetatorilor că a încercat să alunge ursul, însă fără succes.

Totuși, declarațiile sale sunt contestate, unii crezând că el ar fi lăsat-o pe fată singură în fața pericolului. Andreea, martora principală, a confirmat că nu a auzit nicio altă voce în afară de cea a Mariei, ceea ce sugerează că tânăra s-a luptat singură cu ursul. Această mărturie adâncește misterul și pune sub semnul întrebării versiunea oficială a incidentului.

Reacția autorităților a fost rapidă, dar a ridicat și unele întrebări.

Andreea a relatat că, la scurt timp după atac, o mașină de jandarmi și un echipaj Salvamont au ajuns la fața locului. De asemenea, un elicopter survola zona, ceea ce indica gravitatea situației. Cu toate acestea, Andreea a menționat existența unor discrepanțe în intervenția echipelor de salvare, inclusiv întârzieri și dificultăți de comunicare. Ea a povestit că a primit un mesaj Ro-Alert care avertiza despre prezența ursului abia când se afla aproape de gară, la două ore după ce atacul mortal avusese loc. Această întârziere a ridicat întrebări cu privire la eficiența și coordonarea răspunsului autorităților.

„Au plecat, la scurt timp a trecut pe lângă noi în trombă mașina de jandarmi. Ne-a umplut de praf. Când să ajungi la tarabele cu plușuri, o mașină fulger Salvamont. Era ora 16, deasupra noastră elicopterul se învârtea. Ne-am oprit iar la locul de joacă. Ne-am întâlnit cu o doamnă și discutam, copiii se jucau… După cum se învârtea elicopterul, am zis clar e extragere de victimă care nu mai trăiește. Nici prin cap nu mi-a trecut că e fata pe care o auzisem. Am pornit cu fetele spre gară, iar nu mai aveam apă plată, aveam minerală.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

Am primit mesajul Ro Alert cu cruce albastră și ursul periculos când eram aproape de gară. Atunci l-am văzut. Am râs nervos…pe bune? La gară? Sunt bulversată, am încercat să mă adun și să înțeleg. Pe tren am văzut grozăvia, pe seară am sunat la Salvamont. Că nu înțelegeam ce s-a întâmplat. Dispeceratul lor nu funcționa, nu era număr valabil (câte chestii dubioase se pot întâmpla într-o zi). Într-un final am dat de Salvamont Prahova, omul mi-a spus că e coordonatorul intervenției și mi-a confirmat ce am spus: că fata în momentul ăla era singură, nu s-a auzit altă voce. Adică n-a venit ursul și a smuls-o de lângă el.”, a declarat martorul.

Echipa de intervenție a plecat de la Caraiman

În urma discuțiilor cu Salvamont Prahova, Andreea a aflat că echipa de intervenție a plecat de la Caraiman, ceea ce ar putea explica întârzierea de două ore. Cu toate acestea, ea a rămas cu multe întrebări fără răspuns, fiind bulversată de cele întâmplate. Andreea a relatat că a sunat inițial la Salvamont Bușteni, unde i-au răspuns pompierii, sugerând că echipa de salvare nu mai era disponibilă la acel moment. Toate aceste detalii ridică semne de întrebare cu privire la modul în care a fost gestionată situația de urgență și la eficiența comunicării între diferitele echipe implicate.

„Mi-a spus, din păcate ați auzit, mi-a confirmat ora, tot. Mi-a confirmat că am și fost foarte aproape de urs. Și că mă înțelegea că sunt în stare de șoc. Că și ei erau șocați. Dincolo de șocul lor, ca salvatori montani, le-am spus că au existat 2 ore în care a existat un atac de urs agresiv care a fost raportat prin Ro Alert la ora 16…Deși ursul atacase mortal la ora 14.

Nu mai spun că am sunat seara la Salvamont Bușteni inițial și mi-au răspuns pompierii, că băieții nu mai sunt. Și când am vorbit cu domnul coordonator, mi-a spus că echipa de intervenție a plecat de la Caraiman. Așa se explică cele două ore? Sincer, nu înțeleg multe.

Ce știu sigur, e ce am auzit cu urechile mele: Fata s-a luptat singură cu ursul. Restul e poveste. O poveste dărâmătoare, pe care ar putea să o clarifice cei implicați.

P.S. Pe băiat îl consider o victimă în povestea asta. Îl cred că au schimbat traseul. Înțeleg, din ce spune el, că urcau pe Jepii Mici și la un moment dat au decis să se întoarcă să meargă spre cascadă. Aici nu mi-e clar, de unde a venit ursul. Cine era în față, cine în spate. Poteca foarte îngustă…Orice pas greșit, te duce direct spre Valea Spumoasă. Ce știu, repet, e că eu am auzit-o doar pe fată strigând la urs”, a mai spus Andreea.

Citește și: Cum arată locul în care Diana Maria și-a găsit sfârșitul după ce a fost atacată de urs. Detaliul cutremurător observat de internauți

Din păcate, Maria Diana s-a luptat singură cu ursul, iar circumstanțele exacte ale prezenței iubitului său rămân neclare. Autoritățile continuă să investigheze cazul, încercând să adune toate piesele acestui puzzle tragic. Investigația va trebui să clarifice rolul fiecărui participant și să determine exact cum s-a desfășurat atacul, pentru a oferi o imagine completă și corectă a evenimentelor.

Tragedia Mariei Diana scoate în evidență pericolele reale și imprevizibile ale drumețiilor montane și necesitatea unei pregătiri adecvate și a unei vigilențe sporite în astfel de medii. Poveștile și detaliile martorilor sunt esențiale pentru a înțelege pe deplin circumstanțele unui astfel de incident și pentru a preveni tragedii similare în viitor. Este crucial ca autoritățile să învețe din această experiență și să îmbunătățească procedurile de răspuns și coordonare în situații de urgență, pentru a asigura siguranța tuturor celor care se aventurează în natură.