Au apărut primele cireșe din acest an! Prețul este scandalos! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru un kilogram

Autor: Ana Dinu
Cat costa kilogramul de cireste?
Sursa: PixaBay

Cele mai râvnite fructe ale anului au apărut deja în piețe și hipermarketuri. Diferența de prețuri este colosală, un kilogram de cireșe este mai scump decât un gram de aur.

A început sezonul cireșelor. Prețul fructelor de ”aur” diferă cu mult în hipermarketuri, față de piețe. Cireșele costă în magazin peste 80 de lei kilogramul. Sunt fructe de import aduse din Egipt, Grecia sau Iordania. Cele românești încă nu au apărut pe tarabe și pe rafturile din magazine.

Cât costă un kilogram de cireșe în piață?

La tarabele din piețe prețul unui kilogram de cireșe poate ajunge la 60, 45 și 15 lei. Acestea sunt prețurile din piețele din Timișoara, prețurile sunt simțitor mai mici decât în marile magazine.

Dacă în supermarketuri prețul cireșelor ajunge și până la 90 de lei, în piețe găsim cireșe și cu 15 lei, adică de 6 ori mai ieftin.

Prețurile fructelor de mai diferă în funcție de calitate, însă chiar și așa sunt mulți români care așteaptă prețuri mai mici. Sunt mulți cei care nu-și permit să scoată o sumă atât de mare din buzunar doare pentru a-și face pofta.

Citeste si: Trei rețete de socată pentru vară. Extrem de răcoritoare și ușor de pregătit

Specialiștii susțin că prețul cu care sunt vândute cireșele din import este stabilit în mare parte de comercianții de la noi din țară.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”D in punctul meu de vedere, îl reprezintă și transportul cireșelor din afară până aici, dar de multe ori prețul îl dau comercianții. Din livezile din exterirul țării, cireșele nu pleacă neapărat la un preț extraordinar, dar prețul se mărește pe parcurs când ajung în țară.”,   a declarat Rareș Pândaru, inginer Stațiune de cercetare, pentru Digi 24.

Fermierii de la noi spera să poată vinde luna viitoare ciresele romanești la un sfert din prețul din import, întârzierea fiind cauzată de vremea rece pentru aceasta perioadă.

 

Cireșele românești nu au apărut încă pe tarabele din piețe și nici în marile lanțuri de magazine, iar până când se vor coace, comercianții vor vinde cireșe de import provenite din țări precum Egip și Iordania, la prețuri explozive, de care clienții nu se pot atinge.

Cel mai pobabil, primele cireșe românești vor apărea pe piață peste o săptămână sau două, însă producția depinde de vreme.

Citeste si: Când se coc căpșunile, cireșele sau vișinele în România

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.