Au dat sute de mii de lei pentru un dispensar nou nout, insa nu are cine sa ii ingrijeasca! Pancesti, comuna fara medic VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 19:30

Comuna Pancesti, judetul Neamt. Locul in care oricare dintre cei 1.500 de locuitori poate muri cu zile, chiar daca de 4 ani au dispensar.

Cum s-a ajuns la o asemenea aberatie? Pentru ca satele sunt rasfirate pe cateva coline. Cum asta inseamna ca medicul ar fi nevoit sa mearga zeci de kilometri ca sa ajunga la domiciliul pacintilor, niciun cadru medical nu vrea sa lucreze aici. 

 

Locuitorii se uita lung la dispensar. Cand ii doare cate ceva sau le e rau nu are cine sa le sara in ajutor.

 

Aceasta batrana are nevoie lunar de retete si de consultatii. Ca sa poata beneficia de servicii medicale, fie merge pe jos pana in comuna vecina, fie pleaca cu autobuzul, la 30 de kilometri, in orasul Roman.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Localnicii

sunt revoltati si ii cer mereu primarului sa le aduca un doctor pe care sa il gaseasca in fiecre zi si sa poata veni si la domiciliul celor bolnavi. Pe ei cine sa-i vindece? 

 

Abia acum, in al 12 lea ceas, s-a gasit si o solutie. Totul a picat pe capul medicului Elena Onisoru. Chiar daca pe listele sale se afla 2.000 de asigurati, toti cei care au o problema vin la ea.

Femeia spune ca s-a obisnuit cu naveta, insa recunoaste ca nu e usor sa fugi dintr-o comuna in alta. 

 

Pentru ca este este o solutie temporata, edilul le-a cerut celor de la casa de asigurari si de la DSP sa desemneze un doctor care sa se ocupe strict de satenii din comuna lui.

 

Taguri: