Au dus numele Romaniei peste tot in lume! Tripleta DE AUR care ne-a facut sa fim mandri ca suntem romani FOTO+VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 nov 2020, 01:35

Daca te duci in strainatate si le rostesti numele, cu siguranta vei incepe sa auzi de la cei din jurul tau doar exclamatii si cuvinte de lauda.

Mai mult, in unele tari, ei reprezinta singurul lucru pe care strainii il stiu despre tara noastra. Au ajuns astfel adevarate simboluri pentru Romania. Este vorba despre tripleta de aur, formata din Ilie Nastase, Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi.

Ilie Nastase, singurul tenisman roman care a fost numarul 1 mondial


Aproape toata lumea din tenis considera ca niciun alt jucator din istorie nu a fost atat de talentat si atat de carismatic precum Ilie Nastase.

 

Pe langa felul uluitor in care manuia racheta, Nasty, asa cum este poreclit, era un adevarat entertainer, reusind la fiecare meci pe care il juca sa aduca zambetele pe fata spectatorilor.

 

Uimea cu atat mai mult cu cat, in momentele cheie ale partidelor, avea taria sa faca gesturi sau cascadorii nebunesti cu racheta si cu mingea. Ilie Nastase a fost unul dintre cei mai importanţi jucatori de tenis ai anilor 1970, fiind numarul unu mondial de doua ori, in 1972 si 1973.

 

Printre cele 57 de titluri la simplu, pe care Ilie Nastase le-a castigat de-a lungul carierei sale, se numara si US Open in 1972, respectiv Roland Garros in 1973. La dublu a castigat turneele de la Wimbledon in 1973, Roland Garros in 1970 si US Open in 1975.

 

A castigat de asemenea de patru ori Turneul Campionilor in anii 1971, 1972, 1973 si 1975.

Pentru echipa de Cupa Davis a Romaniei a jucat timp de 18 ani un numar de 146 de meciuri de simplu si dublu, castigand 109. Alaturi de Ion Tiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, in 1969, 1971 si 1972.

 

In 2005 "TENNIS Magazine" l-a plasat pe locul 28 in lista celor "40 cei mai mari jucatori de tenis din ultimii 40 de ani".

A fost desemnat de patru ori “Cel mai bun sportiv roman al anului” (in 1969, 1972, 1973 si 1974).

 

Nadia Comaneci, gimnasta care a indus tehnica in eroare. Calculatorul nu a stiut sa arate nota 10

 

Un alt nume de referinta pentru Romania este Nadia Comaneci, prima gimnasta din lume care a primit nota zece intr-un concurs olimpic de gimnastica.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

La doar 14 ani ea uimea intreaga lume la Jocurile Olimpice de Vara din 1976 de la Montreal, Québec.

Nu numai ca a devenit prima gimnasta care a obţinut scorul perfect de zece la olimpiada, de sapte ori, dar a si castigat trei medalii de aur, la individual compus, barna si paralele, o medalie de argint la echipa compus si un bronz la sol.

 

Este considerata a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX si una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile. Este primul sportiv roman inclus in memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.