Au fost ciocniri violente intre refugiati si trupele de interventie la granita Ungariei! Disperati sa ajunga in tarile vestice, imigrantii risca totul

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 16:20

Multi dintre ei au fortat gardul ridicat de unguri. N-a fost decat scanteia care a dezlantuit luptele la granita dintre Serbia si Ungaria! Indrazneala imigrantilor a declansat gaze lacrimogene si tunuri cu apa din partea Ungariei!

Copii, bebelusi in bratele parintilor, mame, batrani, sute, poate mii de refugiati care au fugit din calea razboaielor alearga acum sa-si salveze vietile. Fug din calea trupelor de interventie trimise de Ungaria pentru a-i alunga de la granita lor si de a-i impiedica sa patrunda pe teritoriul maghiar! Autoritatile au intervenit cu tunuri de apa si gaze lacrimogene, dupa ce multimea de imigranti si refugiati a încercat sa forteze gardul ridicat de Ungaria.

Plansetele copiilor si gemetele de durere se auzeau pe bucata de pamant sarbesc de la granita cu Ungaria. Granita Roszke-Horgos este una dintre cele mai frecventate pentru a trece din Serbia in Uniunea Europeana. Ungaria si-a inchis granita de marti noapte, de la ora 24.

La granita unde s-au produs ciocnirile a venit si un ministrul delegat cu problema refugiatilor, din partea Serbiei, care i-a indemnat pe imigranti sa mearga in cel mai apropiat oras sarbesc, pentru a se odihni si a se aproviziona cu mancare, apa si medicamente.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Si medicii de pe ambulanta au fost afectati de gazele lacriomogene. Recunoscatori ca le sunt alaturi, refugiatii au sarit sa-i ajute cu apa.

Imigrantii care au patruns ilegal in Ungaria au fost arestati de politia maghiara, altii au fost raniti. Autoritatile maghiare spun ca 20 de politisti au fost raniti si 2 copii din familiile refugiatilor care au fost aruncati peste gardul de sarma primesc acum ingrijiri medicale în Ungaria.

De cealalta parte, Ministrul de Externe al Ungariei acuza ca „imigrantii ataca fortele de ordine” si  ca „nu sunt pasnici”.