„Au fost momente în care am simțit că nu pot fi o mamă bună” Povestea emoționantă a adopției, dezvăluită de Daciana Sârbu. Victor Ponta și soția sa au adoptat în 2020 o fetiță

Autor: Laura Macovei

„Au fost momente în care am simțit că nu pot fi o mamă bună” Povestea emoționantă a adopției, dezvăluită de Daciana Sârbu

Sursa: Kanal D

Duminica aceasta, Denise Rifai a avut-o ca invitată pe Daciana Sârbu în cadrul emisiunii „40 de întrebări”. Daciana este soția lui Victor Ponta și o antreprenoare de succes, cu trecut în Partidul Social Democrat și în Parlamentul European.

În cadrul emisiunii de duminică, Daciana Sârbu a  dezvăluit telespectatorilor aspecte mai puțin cunoscute atât din viața sa personală, cât și cea profesională.

„Ce simțiți când fetița adoptată vă spune „mamă”?, „Cine l-a împușcat pe tatăl dvs?”, „Ați vrut vreodată să divorțați de Victor Ponta?”, „ De ce vi s-a acrit de politică?”, „Când v-a enervat cel mai tare Victor Ponta?”, „Este femeia mai tare ca bărbatul?”, „Ce simțiți când fetița adoptată vă spune <mama>?”, „Cum e să fii în papucii Elenei Ceaușescu?”, „Ce complexe aveți astăzi?” și „Sunteți pregătită să deveniți Prima Doamnă?”,  acestea

sunt câteva dintre întrebările adresate de Denise Rifai invitatei sale.

În 2019, Daciana a decis să se retragă din viața politică pentru a se dedica afacerilor private și a se concentra asupra propriei afaceri în domeniul patiseriei.

Daciana Sârbu și Victor Ponta au adoptat o fetiță

În 2020, Victor Ponta și Daciana Sârbu au adoptat o fetiță. După eforturi îndelungate, cei doi și-au mărit familia și au primit-o cu brațele deschise pe Maria, o fetiță în vârstă de 6 ani.

Daciana a vorbit despre toate sentimentele care au încercat-o atunci când micuța i-a spus „mamă”, dar și despre obstacolele pe care au trebuit să lea treacă împreună, ca familie.

„Acesta e un subiect foarte emoționant pentru mine. E atât de mult de spus. Cred că e bucuria aceea supremă și satisfacția că ai făcut un lucru minunat și că acel copil simte iubirea și te simte. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

E ceva foarte greu de descris în cuvinte. Noi avem capacitatea să iubim, până la urmă în asta constă umanitatea noastră.

E despre tot procesul. Faptul că noi am pornit pe acest drum asumându-ne că vom trăi alături de ea toate traumele prin care a trecut. Așa se creează legătura, în momentul în care o însoțești pe acest drum, îți oglindește și traumele tale, pentru că nu ai cum să scapi. În final, e despre momentele în care o privești și știi că te iubește și se simte în siguranță, că noi suntem ancora ei și familia, nimic rău nu i se poate întâmpla, pentru că noi suntem acolo. 

N-aș putea spune că procesul e greu, pentru că e normal să fie greu. Adaptarea e foarte grea, de ambele părți, pentru că nu te aștepți la atâta furie, durere și nu te aștepți să oglindească din tine lucruri pe care nu le știai și nu ai vrut să le vezi.

A scos frica că nu poți fi o mamă bună.

Au fost momente în care am simțit că nu pot fi o mamă bună, dar le-am depășit alături de ea și de familie. 

Este un întreg proiect, sigur că este un copil pe care îl iubim, necesită efort foarte mult, să fii permanent acolo, prezent și mereu să cauți soluții la situații pe care nu ți le imaginezi că vor apărea,” a fost confesiunea acesteia.

Citește și: Cine este si cum arata prima sotie a lui Victor Ponta? Care a fost motivul despartirii fostului premier de Roxana Ponta?