Au fost virați banii pe cardurile pentru alimente! Marcel Ciolacu anunță că: „Măsura va continua şi în 2024”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 19 aug 2023, 18:37

Au fost virați banii pe cardurile sociale de alimente

Sursa: shutterstock.com; pexels.com

Suma de 250 de lei a fost virată către pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale și către cei cu venituri nete lunare de cel mult 1.700 de lei.

Banii pot fi utilizați pentru achiziționarea de alimente sau pentru a acoperi costul meselor calde.

Citește și: Cine sunt românii care beneficiază de 250 de lei de la stat! Marcel Boloș a făcut anunțul

Ajutoarele au fost virate către pensionari

Vineri, 18 august, premierul Marcel Ciolacu a informat că toate cardurile sociale au fost alimentate cu sumele corespunzătoare tranșei pentru luna august.

A menționat că aproximativ 2,4 milioane de cetățeni români au primit sprijinul de 250 de lei din partea statului pentru a-și acoperi cheltuielile cu alimentele.

,,Tot astăzi avem o veste bună şi de la Ministerul Fondurilor Europene. Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranşei pe luna august.

Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului”,

a spus Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, conform romaniatv.net.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț important! Ce se întâmplă cu tichetele de masă? Nicolae Ciucă: "Trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu piardă din venituri"

Ce a mai anunțat Marcel Ciolacu

De asemenea, oficialul a mai declarat faptul că programul de sprijin financiar va continua și în decursul anului viitor.

,,În acest moment există o diferenţă de 90.000 de noi beneficiari eligibili şi imediat după ce vor fi emise cardurile pentru aceste persoane, ele vor fi alimentate cu banii necesari.

Mai mult, din negocierile avute înainte de domnul ministru Boloş, în acest moment de domnul ministru Câciu, aceste programe vor continua şi în exerciţiul financiar viitor.

Vor fi prinse şi din 2024 încolo”, a mai susținut premierul.

Potrivit MIPE, cei care au îndoieli cu privire la prezența lor pe lista beneficiarilor eligibili trebuie să contacteze Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, organizația responsabilă pentru elaborarea acestor liste.

În cazul cardurilor care nu au putut fi livrate, informațiile pot fi obținute prin intermediul Poștei Române.

Citește și: Cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Iată ce trebuie să faci dacă nu primești banii!