Au furat moastele sfantului considerat aparatorul foametei si al ciumei!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 aug 2021, 04:35

Este faradelegea de care sunt suspectati 5 romani! Halucinant este ca 4 dintre acestia ar fi preoti, spune politia elena!

Cinci romani, dintre care 4 preoti, ar fi furat moastele Sfantului Haralambie din Manastirea Mega Spileo din sudul Greciei! Jurnalistii eleni scriu despre cei 5 romani ca ar avea varste cuprinse intre 21 si 44 de ani si ca ar fi actionat in mod organizat! Suspectii faceau parte dintr-un grup de 40 de turisti plecati din Romania in pelerinaj la manastiri. Au ajuns in urma cu doua zile la Manastirea Mega Spileo, locul unde a-nceput pacatul ispitei.



Trei dintre suspecti, preoti de profesie, l-ar fi tinut de vorba pe calugarul care pazea mana Sfantului Haralambie, timp in care al patrulea slujitor al Domnului, in varsta de 21 de ani, ar fi spart cutia in care erau tinutele moastele si ar fi sustras mana stanga. Prada ar fi ajuns, in cele din urma, la un al cincilea individ din grup, un tanar pelerin de 26 de ani, care ar fi reusit sa fuga cu ea.
Jurnalistii din Grecia scriu ca el a fost si cel care a ascuns mana sfanta sub o roba neagra, ca mai apoi s-o ascunda in bagajele sale din autocar. Planul, insa, nu s-a incheiat aici!

Dupa ce autocarul cu pelerini a plecat de la manastire si-au facut popas la un restaurant din drum, cei 5 indivizi ar fi hotarat sa ascunda mana sacra in niste boscheti.

Numai ca Sfantul Haralambie nu i-a ajutat! La scurt timp de la plecarea lor de la Manastirea Mega Spileo, calugarii si-au dat seama ca moastele au disparut si au dat alarma!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Politistii le-au luat imedit urma si au dat repede de cei 5 romani. Moastele au fost recuperate si duse la manastire, iar ei au fost retinuti.

Presa elena mai scrie ca in bagajele unuia dintre romani s-ar mai fi gasit doua cranii si un maxilar. Autoritatile din Grecia verifica daca au fost furate din alt lacas de cult si daca suspectii fac parte dintr-un grup infractional organizat. Cei 5 ar fi spus la audieri ca ar fi vrut sa aduca moastele in satul lor din Romania. Ei urmeaza sa fie dusi in fata instantei. Sfantul Haralambie este cel mai batran mucenic dintre cei praznuiti de crestini.
Parti din moastele sale se afla si in tara noastra.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.