Au început audierile în cazul de dopaj al Simonei Halep. Tenismena, suspendată de aproape un an

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 29 mar 2024, 03:50

Au început audierile în cazul de dopaj al Simonei Halep. Tenismena, suspendată de aproape un an

Sursa: Facebook Simona Halep

Simona Halep este audiată zilele acestea la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions, având în vedere cazul de dopaj în care este implicată.

Simona Halep este, în sfârșit, audiată la aproape un an de când a fost suspendată. În tot acest timp, tenismena nu și-a putut susține punctul de vedere.

Au început audierile în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep nu a mai activat pe terenul de tenis de pe 29 august 2022, când ieșea din competiția de la US Open în primul tur, după ce a pierdut în mod surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur. 

Citește și: Simona Halep face prime declarații de când a fost suspendată în urma scandalului de dopaj: „Am fost întotdeauna împotriva dopajului”. Sportiva susține că nu știa de existența acelei substanțe

Ulterior, tenismena din Constanța a fost suspendată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce i s-a găsit în corp Roxadustat. Din octombrie 2022, Simona Halep și-a dorit să fie audiată în fața unei comisii independente, dar judecarea cazului ei a fost amânată de trei ori. 

Sports Resolutions, agenția care o va audia pe Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.

Citește și: Doliu în familia Simonei Halep! Bunica tenismenei s-a stins din viață. Mesajul sfâșietor postat de sportivă pe rețelele de socializare

În luna mai a anului 2023, Simona Halep a fost acuzată de altă încălcare a regulamentului antidoping.

Paşaportul Biologic al Sportivului (ABP), menţionat de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului în noua acuzaţie împotriva Simonei Halep, verifică anumite „variabile biologice” care scoate la iveală indirect efectele dopajului, menționează site-ul oficial al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

Mesajul transmis de Simona Halep, după ce a fost din nou acuzată de dopaj

Simona Halep s-a declarat nedreptățită, hărțuită și victimă în fața acțiunilor ITIA și a acuzațiilor de dopaj.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Din 7 octombrie, când am fost acuzat de ITIA pentru suspiciune de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea.

Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu îl pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nu m-am gândit NICIODATĂ să iau vreo substanță ilicită.

Am încercat de două ori să am posibilitatea de a fi judecată de un Tribunal Independent, iar ITIA a găsit constant motive de amânare.

Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care au studiat analizele mele de sânge au fost extrem de clari: sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și a unei motivații din partea lor de a mă dovedi vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui fel de înșelăciune. Nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru pe care îl sper, în acest moment, este să am posibilitatea de a avea în sfârșit acces la judecători independenți și imparțiali dintr-un tribunal, care îmi vor da șansa de a-mi dovedi nevinovăția.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să pot, în sfârșit, să-mi prezint cazul la audierea mea, care este programată la sfârșitul lunii mai, după mai multe întârzieri din partea ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-a dat curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu pot să vă mulțumesc mai mult pentru asta.

Cu drag, Simona”, este mesajul transmis de Simona Halep, pe Instagram.