Au început școlile! Cum ne putem proteja copiii împotriva tulpinii Delta a coronavirusului

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 aug 2022, 20:05
Au început școlile! Iată cum ne putem proteja copiii împotriva variantei Delta a coronavirusului
Sursa: PixaBay

Au început școlile! Astăzi, 13 septembrie 2021, elevii au revenit în băncile școlii, dar nu se știe pentru cât timp. Aflați cum îi putem proteja pe copii împotriva tulpinii Delta!

Au început școlile! Astăzi, 13 septembrie 2021, elevii au revenit în bănci, dar nu se știe pentru cât timp. Organizația Mondială a Sănătății  crede că varianta Delta se transmite foarte rapid persoanelor nevaccinate. Medicii sfătuiesc insistent să se respecte regulile de protecție în școli, și dacă se poate, elevii să se vacccineze împotriva COVID-19, fiind cea mai bună soluție pentru eliminarea pandemiei.

Au început școlile! Cum ne putem proteja copiii împotriva tulpinii Delta a coronavirusului

Specialiștii le recomandă părinților să utilizeze măștile de protecție sanitare, să respecte distanțarea socială între ei, iar dacă apar somptome specifice unei răceli, să-și testeze copiii anti-COVID și să nu-i mai trimită la școală.

Citeste si: Bilanț coronavirus 13 septembrie 2021: Număr uriaș de pacienți la ATI! Câte decese s-au înregistrat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ca orele să se desfășoare în regim fizic, dar dacă rata de infectare ajunge la 6 la mia de locuitori, elevii vor trebui să continue școala în regim online.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Revenirea la școală este o provocare atât pentru părinți, cât și pentru elevi. Un aspect important atunci când elevii revin în băncile școlii este să aibă toate vaccinurile făcute.

Ar fi bine ca părinții să-și îndemne copiii să respecte măsurile de protecție pentru că ei sunt cei mai energici și trebuie să-i învețe să se spele des și corect pe mâini.

Citeste si: OFICIAL! România introduce certificatul de vaccinare la nunți. Florin Cîțu a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Un alt aspect important care ar trebui să fie respectat este purtarea măștii de protecție sanitară în spațiile publice și închise.

Se recomandă ca părinții să-i ajute pe copii să înțeleagă de ce trebuie să poarte masca de protecție.

Copiii trebuie învățați să stea de vorbă cu prietenii și colegii purtând masca de protecție și respectând distanțarea socială.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?