Au nevoie de ajutor! Christian Sabbagh le-a dus apa sinistratilor din Teleorman

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 14 iul 2022, 16:35

Puhoaiele le-au luat tot! Casele de pamant stau sa cada, recoltele le-au fost distruse. Nici macar apa din fantani nu mai poate fi bauta!

De la Paste incoace, sinistratilor din Teleorman nu li se mai usuca lacrimile pe obraji. Au nevoie de orice ajutor, oricat de mic, ca sa poata supravietui. Noi am facut primul pas. Dar din dar se face rai, iar unii romani, cu suflet mare stiu asta. Nu pot ramane indiferenti atunci cand semenii lor trec prin momente cumplite.

Ciprian Ciocan, fost boxer, a vazut lacrimile din ochii sarmanilor loviti de viitura din Beiu.

A auzit ca nu mai au apa potabila si a trecut la fapte. Am plecat spre Beiu cu sufletul impacat, stiind ca le vom mai alina sufletele oamenilor care si-au vazut toata agoniseala de o viata, luata de ape!

A trecut mai bine de o saptamana de la nenorocirea care i-a lovit pe localnici. Apele s-au retras, dar ce au lasat in urma e greu de privit!
O batrana a pierdut tot ce a strans in ultimi 20 de ani.
Nu mai are putere sa o ia de la capat. Ar fi vrut sa-si traiasca linistita batranetile. Acum, doarme prin vecini, iar cand isi vede casa darapanata, o tristete cumplita ii umple chipul.

Iar in lacrimile care ii brazdeaza fata se oglindeste cosmarul prin care a trecut: "Mai bine as fi murit, sa scap, sa nu ma vad asa!". E a doua oara cand apa ii ia tot.
Casa batranei nu mai poate fi locuita. I-a ramas doar suferinta, ca speranta nu mai are! Pentru localnici, apa e un blestem.

Chiar daca se infioara de cate ori privesc spre Vedea sau Teleorman, stiu ca fara apa nu pot trai, iar acum fantanile lor sunt contaminate. Poate va ganditi ca-si pot cumpara apa de la magazin. Nu! Nu, pentru ca, pur si simplu, nu-si permit. Localitatea este extrem de saraca, iar oamenii traiesc de pe o zi pe ala, din pensii si ajutoare sociale.
Cand au vazut sticlele cu apa fetele li s-au luminat. Sunt oamenii care stiu ce inseamna lipsurile, asa ca apreciaza orice ajutor.

Au ramas fara animale, fara provizii, fara culturi. Nu stiu ce vor face la iarna, cand ar trebui sa manance ce strang in timpul verii. Au nevoie de noi! Sa le intindem o mana ca sa poate supravietui!
##VIDEO111097##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei