Au plătit 23.000 de dolari și au murit în timpul pelerinajului de la Mecca! Cei doi soți ar fi fost lăsați fără apă și mâncare la temperaturi de peste 50 de grade

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 25 iun 2024, 21:48

Cum a murit cuplul din America

Sursa: Facebook Alieu Wrie; Pexels

Un cuplu american din Bowie, Maryland, format din Alhaji Alieu Dausy Wurie, de 71 de ani, și Haja Isatu Wurie, de 65 de ani, a murit în timpul pelerinajului Hajj, din Arabia Saudită.

După ce a mers mai mult de două ore sub temperaturi extreme, soții din America au decedat. Pe parcursul pelerinajului din Mecca, temperaturile au depășit 50 de grade Celsius. Cei doi se numără printre aproximativ 1.300 de persoane decedate în timpul acestui eveniment anual.

Cei doi soți din America au murit după ce au fost lăsați fără mâncare și apă, la o temperatură extremă

Fiica celor două victime, Saida Wurie, a declarat pentru BBC că agenția de turism cu care au călătorit părinții săi nu a respectat promisiunea de a le oferi condițiile necesare, nici măcar mâncare și apă. Părinții ei au dispărut duminică, 16 iunie, la două săptămâni după sosirea în Arabia Saudită, iar câteva zile mai târziu, Saida a fost informată că cei doi au fost găsiți decedați.

Citește și: O adevarata tragedie s-a produs la Mecca! Peste 700 de oameni au murit si 800 au fost raniti

Aceasta a mai spus că părinții ei țineau neapărat să meargă la pelerinajul Hajj, pentru care au plătit în total 23.000 de dolari. Cei doi au călătorit în Orientul Mijlociu cu un grup de aproape 100 de pelerini, prin intermediul unei agenții de turism americane care operează în Maryland.

În ciuda căldurii insuportabile și proviziilor minime, cei doi i-au promis fiicei lor că vor avea grijă să se hidrateze bine.

Citește și: Doi soți au fost găsiți fără suflare, în propria casă: „Am lăsat bani să ne înmormântați” Primele ipoteze ale anchetatorilor

„Este ceva ce și-au dorit toată viața”, a spus ea. „Erau mai mult decât entuziasmați(...)

Au fost nevoiți să își achiziționeze singuri mâncare, deși în pachetul de turism erau incluse mesele zilnice”,  a dezvăluit tânăra.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Care au fost ultimele cuvinte ale celor doi americani morți în pelerinajul din Mecca

În urma a mai multe apeluri pierdute, Alhaji Alieu Dausy și Haja Isatu i-au spus fetei lor, prin intermediul unor mesaje text, că „mergeau deja de peste două ore”, iar

de atunci aceasta nu a mai știut nimic de ei.

Însă, în cele din urmă, cu ajutorul oficialilor consulari, Saida a reușit să afle în ce cimitir au fost înmormântați părinții săi, dar nu și locul exact al mormântului. Aceasta a declarat că intenționează să călătorească în Arabia Saudită pentru a găsi locul de veci al părinților ei.

Citește și: Ce a descoperit un american pe străzile Timișoarei! „Sunt într-o frumoasă oază”. Turistul este de-a dreptul fascinat de frumusețea țării noastre

„Sunt o mulțime de întrebări și trebuie să găsim niște răspunsuri”, a mai spus fiica celor doi americani decedați în pelerinaj, conform sursei citate.

Hajj, pelerinajul anual la Mecca, a atras în acest an circa 1,8 milioane de participanți, potrivit autorităților saudite. Ministrul Sănătății, Fahd Al-Jalajel, a declarat că au fost intensificate eforturile pentru a educa pelerinii despre riscurile legate de stresul termic.