Au platit bani grei pentru vacanta, dar agentia de turism a fugit cu banii lor

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:22

Atentie, de unde si cum va cumparati biletele de vacanta! O suta de bucuresteni au platit bani grei unei agentii de turism, doar pentru un vis frumos.

Oamenii incearca acum sa ceara socoteala dar, nu prea au cui! Sotii Eremia au muncit un an intreg ca sa stranga bani pentru vacanta de vis. Sperau sa aniverseze un an de casnicie pe taramurile insorite ale Portugaliei, insa n-au mai ajuns la destinatie. Asta, desi au platit sejurul pana la ultimul banut.

Au achitat avasul in decembrie anult trecut, iar in mai, restul. Ar fi trebuit sa plece la mijlocul lunii iunie, dar intre timp au aflat ca agentia de voiaj i-a lasat cu ochii in soare.



Curiosi sa afle ce se intampla, oamenii au luat legatura cu hotelul la care stiau ca au rezervare si, aici, surpriza: "Sotia prietenului a dat telefon la hotel, in Lisabona si de acolo i s-a confirmat ca nu avem nicio rezervare acolo".

Nu sunt singurii bucuresteni care au platit bani grei ca sa stea acasa toata vara. Cu totii arata acum cu degetul catre  firma de turism care i-ar fi inselat.
Unii urmau sa ajunga in Grecia sau in Bulgaria, altii la capatul celalalt al lumii.

Alexandru Dinca ar fi trebuit sa plece si el in vacanta la sfarsitul acestei luni impreuna cu familia si prietenii. Au achitat in total valoarea sejurului, dar acum isi plang in pumni. Disperati ca nu mai pleaca nici in excursie si ca au pierdut si banii, oamenii au incercat sa dea de urma administratorului care, spun ei,  parca a intrat in pamant.


La sediul social al firmei ABC Clever Turism nu raspunde nimeni. De o poarta inchisa s-au lovit pagubitii care au incercat sa-i ceara socoteala administratorului agentiei de turism.

"In momentul de fata, s-au inregistrat 60 de reclamatii pe agentiile de turism, iar 45 de reclamatii sunt pe respectiva agentie de turism", spun cei de la ANPC.

Pagubitii s-au plans pe unde au putut, insa pana acum nimeni nu le-a dat niciun raspuns.
Am reusit noi sa dam de administratorul agentiei. Intamplator sau nu, conversatia s-a intrerupt, iar administratorul n-a mai raspuns ulterior la telefon. Am aflat, in schimb, ca Agentia Nationala a Turismului a ridicat licenta de functionare a agentiei de turism.

Dar, in absenta unei polite ade asigurare, oamenii nu mai au vreo sansa sa-si recupeerze banii cu care si-au platit doar visul. Asadar, atentie mare atunci cand alegeti sejurul mult visat! Nu va uitati numai la pret, ci incercati sa verificati si activitatea agentiei.
Bine ar fi sa cereti si alte pareri!

La fel de important este ca agentia respectiva sa aiba incheiata o polita de asigurare la momentul semnarii contractului. Acest lucru se poate verifica on-line, pe site-ul firmei sau pe cel al Autoritatii Nationale a Turismului.
##VIDEO116471##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei