''Au scăzut preţurile la alimente chiar şi cu 30-50%'' Ministrul Agriculturii a anunțat ieftiniri la alimentele de bază. Iată care sunt acestea!

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 01 mai 2024, 11:25

Ministrul Agriculturii a anunțat ieftiniri la alimentele de bază. Iată care sunt acestea!

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Agriculturii a anunțat că au scăzut prețurile unor alimente. Iată care sunt acestea!

Vești bune pentru români! Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis că începând de astăzi, 1 august, p rețurile la alimentele de bază au scăzut chiar și cu 30-50%.

Citește și: Se anunță ieftinirea alimentelor de la 1 august! Ce produse vor găsi românii la un preț mai mic

Ministrul Agriculturii a anunțat ieftiniri la alimentele de bază. Iată care sunt acestea!

Ministrul a precizat că această decizie va ajuta la reducerea inflației, care a explodat în ultima perioadă, și îi va ajuta și pe românii care au venituri mici și medii! 

Oficialul a precizat că începând cu 1 august, prețurile la 14 alimente de bază au scăzut. Ministrul a adăugat că scăderea prețurilor'' înseamnă o creștere reală a puterii de cumpărare a românilor.''

Citește și: Ce scumpiri s-ar putea înregistra din septembrie 2023. Românii ar putea să scoată mai mulți bani din buzunar pentru lucrurile de zi cu zi

„Au scăzut prețurile la alimente chiar şi cu 30-50%! Această măsură a PSD reduce inflaţia şi este un ajutor pentru românii cu venituri mici şi medii! Este 1 august şi preţurile la 14 alimente care fac parte din coşul de cumpărături de bază, au scăzut chiar până la 50%, aşa cum ne-am asumat!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Măsura PSD se dovedeşte viabilă din punct de vedere economic, iar criticii care acuzau intervenţia statului în economie şi, timp de o lună, au desfiinţat-o fără nicio o bază, văd astăzi că au greşit!

Conform INS, inflația pe luna iunie a fost de 10,3%, deci scăderea prețurilor la alimentele de bază înseamnă o creștere reală a puterii de cumpărare a românilor.

Această măsură utilă va contribui și la reducerea inflației a cărei creștere a fost influențată de prețurile la energie și alimente!

Le mulțumesc tuturor pentru susținere, le mulțumesc reprezentanților lanțurilor de supermarket-uri și procesatorilor alături de care am lucrat la acest proiect, care astăzi a devenit o promisiune onorată a PSD și un sprijin real pentru români!”, a scris Florin Barbu, marți, 1 august, pe Facebook.

Citește și: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile

 Iată care sunt produsele care se ieftinesc

Măsura este temporară și are ca scop combaterea majorării excesive a prețurilor la produsele de bază. Lista întocmită de Guvern a produselor care vor suferi o scădere de preț:

- pâine albă simplă întreagă( între 300 și 500 de grame)
- lapte de vacă proaspăt 1 litru și grăsime de 1,5% (fără UHT)
- brânză telemea din lapte de vacă vrac
- iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime (maxim 200 de grame)
- făină albă de grâu „000” 1 Kg
- mălai 1 Kg
- ouă de găină calibrul M 10 bucăți
- ulei de floarea-soarelui 1 litru
- carne proaspătă de pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os, aripioare de pui)
- carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc cu os şi fără os, spată porc)
- legume proaspete vrac (roşii (tomate), castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei capia)
- fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă)
- cartofi proaspeți albi vrac
- zahăr alb tos un kilogram

Citește și: Inflația depășește cele mai pesimiste estimări: A ajuns la 6,3% în septembrie. Prețurile la energie electrică, gaze și combustibili au crescut cel mai mult

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.