Au stadion de 900 000 de lei, dar le lipsesc canalizarea si apa curenta VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 oct 2020, 21:50

Suntem in comuna Laslea, la mai bine de 80 de km de Sibiu.

 Aproape 3800 de persoane isi duc traiul de zi cu zi in cele cinci sate apartinatoare. La un kilometru distanta de satul Laslea, in locul vechiului stadion comunal incepe sa prinda contur cea mai tare baza a sportiva din zona. Potrivit proiectului, aici va fi amenajat un teren de fotbal, o pista de alergari, vestiare si tribune.

In comuna sunt doua echipe de fotbal care joaca in divizia D: Staruinta Laslea si FC 03 Laslea, iar performantele lor nu au ramas neobservate de autoritati.


Terenul de fotbal va fi amenjat in conformitate cu normele UEFA si va avea 105 metri lungime si 68 de metri latime, iar pista de atletism va avea doua culoare de alergare. Tot aici vor fi amenajate si vestiarele cu spatii pentru jucatori, dar si pentru arbirtri. Tribunele vor fi imartite in module cu o capacitate de 56 de persoane.

Potrivit autoritatilor, vechiul stadion era unul modest si nu se putea face performanta.
Si asta in conditiile in care echipele locale ocupa locuri frunase in clasament. Mare parte din bani vin de la Guvern, iar restul vor fi asigurati de consliul local.

Lucrarile au inceput in urma cu un an si ar fi trebuit sa fie terminate luna viitoare. De trei luni de zile insa se bate pasul pe loc si se asteapta restul banilor. Deocmadata in locul gazonului au crescut tot felul de buruieni si ciulini.


In sat parerile oamenilor sunt impartite. Microbistii se bucura ca vor avea parte de o asa baza sportiva. Chiar mare parte dintre strazi s-au asfaltat, iar scolile si caminul cultural au fost modernizate, cea mai mare durerea a oamenilor este apa si canalizarea.