Au tablouri in valoare milioane de euro, dar nu si sisteme de securitate. Muzeele din Romania, prada usoara hotilor?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:22

Expozitie de tablouri ale unor pictori celebri precum Grigorescu, Tonitza sau Baba. Oare sunt in siguranta picturile din muzeu?

O sala de expozitii, mai multe tablouri si o valoarea uriasa. Peste un milion de euro! Lucrari semnate de Nicolae Grigorescu care este in top zece cei mai bine vanduti artisti romani. In total expozitia numara 43 de lucrari care sunt scoase rar la lumina.

In afara de banii care nu sunt de lepadat, tablourile au si o valoare uriasa de patrimoniu. Vorbim de pictori romani precum Grigorescu, Tonita sau Baba.

Insa muzeul nu pare ca ar fi dotat cu masuri maxime de securitate. Poate gresim noi!

Asa ca mai aruncam o privire. Cateva spoturi de lumina si un detector de fum. Nu, nu sunt camere aici. Poate sunt senzori de alarma langa tablouri. Picturile sunt asezate pe cate un sevalet. Un singur cablu e legat de acesta. E vorba de firul care alimenteaza lampile.

Mai stim pe cineva care s-a bazat pe masuri de securitate invizibile.
E vorba de oficialii muzeului Kunsthal din Rotterdam. Acestia s-au ars dupa ce au fost calcati de un grup de romani. Co-nationalii nostrii au reusit sa intre in muzeul olandez cu o surubelnita si au plecat de acolo cu tablouri valorand zeci de milioane de euro. Se poate intampla si la noi asa ceva!

##VIDEO79483##

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”