Au trecut 3 ani de la decesul lui Petrică Mâțu Stoian! Familia artistului face ultimele pregătiri pentru pomană

Autor: Bianca Vidoi

Petrică Mâțu Stoian

Sursa: Facebook In memoriam Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață în urmă cu trei ani, iar familia acestuia pregătesc ultimele detalii pentru pomana artistului.

Petrică Mâțu Stoian va rămâne întotdeauna în memoria românilor, prin intermediul melodiilor pe care le-a lansat de-a lungul carierei sale artistice, ce i-a făcut întotdeauna pe oameni să se bucure de viață. Artistul a trecut la cele veșnice în urmă cu trei ani, motiv pentru care familia acestuia organizează o pomană prin care să îi cinstească sufletul acestuia. Iată când o să aibă loc pomana de trei ani a lui Petrică Mâțu Stoian, dar și unde va fi organizată.

Când o să aibă loc pomana de trei ani a lui Petrică Mâțu Stoian

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, la spitalul din Reșița, după un stop cardiorespirator. Ziua de 6 noiembrie 2021 a fost una neagră pentru industria muzicală, dar și pentru familia artistului, ce a primit vestea neașteptată că Petrică Mâțu Stoian a decedat. În anul 2024, familia regretatului artist îi organizează pomana de trei ani, deși pare că timpul s-a oprit în loc pentru ei.

Familia lui Petrică Mâțu Stoian a decis ca pentru pomana de 3 ani a artistului să organizeze o masă la restaurant alături de persoanele apropiate de artist, dar și să ofere pachete la Biserica Domnească din Câmpulung Muscel. Parastasul va fi realizat în această sâmbătă, la data de 26 octombrie 2024, la Biserica Domnească din Câmpulung Muscel, iar pomana de 3 ani va fi organizată la Craiova, însă data nu a fost stabilită încă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

„Da, facem un parastas, vom chema apropiații, cei care pot să și vină, că fiecare are programul lui. Sâmbăta aceasta vom face la Biserica Domnească din Câmpulung Muscel un parastas, aici avea duhovnicul Petrică, iar după o să facem și o pomană la Craiova, să vedem exact când.

Să vedem câte persoane vor putea să vină, să fie mai mulți. La Craiova vom face masă la restaurant, dar la Biserica Domnească din Câmpulung cu părintele Ștefan Ștefănescu vom face un parastas, cu pachete”, a spus Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mâțu Stoian, pentru Spynews.ro.  

Au trecut 3 ani de la decesul lui Petrică Mâțu Stoian

Sora lui Petrică Mâțu Stoian și-a deschis sufletul la trei ani de la decesul artistului, spunând cât de grea a fost adaptarea la o viață în care fratele ei nu mai este.

Momentul în care îi este cel mai greu Mariei Tărchilă este atunci când se apropie ziua artistului de naștere. În acele clipe realizează că nu are cui să îi spună „La mulți ani”, așa cum o făcea pe parcursul vieții acestuia.

Citește și: Cum îl visează sora lui Petrică Mîțu Stoian la peste un an de la moartea lui! Durerea fără margini a Mariei Tărchilă

Sora artistului a mărturisit că încă nu i-a șters numărul de telefon din agendă, dar și că a păstrat toate mesajele pe care cei doi le-au trimis pe parcursul anilor.

„Acești 3 ani au fost foarte grei. Nici acum nu cred, mă gândesc că vine ziua lui și în loc să-i zic ”La mulți ani”, nu pot să-i mai zic nimic, atunci îmi vine și gândul că nu mai este, că de obicei mă gândesc că este între noi. Îmi e foarte greu. Îmi pare foarte rău de el că nu mai e, așa de repede să te duci.(...)Încă am numărul lui de telefon, am toate mesajele, cum îmi scria dimineața: ”Ce faci fată? Ce faci de mâncare?” Am avut o relație foarte bună, niciodată nu am avut nimic de împărțit”, a adăugat sora regretatului artist, potrivit aceleiași surse.