Au trecut 3 zile de la rapirea romanului din Burkina Faso, insa trupele speciale nu i-au dat de urma

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 28 sep 2020, 23:25

Cautarile continua si se extind in Mali si Niger, in timp ce familia lui se roaga Lui Dumnezeu ca barbatul sa ajunga acasa in viata.

Nici urma de romanul Iulian Ghergut, disparut sambata, de langa Mina Tambao, situata in provincia Oudalan din Regiunea africana Sahel a statului Burkina Faso. Autoritatile din Burkina Faso au scotocit tot drumul pana la granita, iar acum cautarile au fost extinse in Niger si Mali.
Se pare ca gruparea care l-a rapit pe roman s-a indreptat spre o zona situata la frontiera dintre Burkina Faso, Mali si Niger.
Iulian Ghergut se ocupa de paza unei mine din Burkina Faso, detinuta de omul de afaceri Frank Timis. Romanul a luat calea strainatatii in urma cu 15 ani. Vecinii spun ca a lucrat in mai multe tari, dar se intoarcea de fiecare data acasa.
Pasii l-au purtat pana in indepartata Africa. Se pare ca romanul ar fi avut legaturi cu Legiunea Straina si tocmai de aceea ar fi fost ales de Frank Timis sa asigure securitatea minei pe care acesta o detinea in Tambao.
Sambata, in timpul unei operatiuni de patrulare, convoiul de securitate pe care il conducea a fost atacat!
Din fericire, se pare ca rapitorii nu l-au ranit in timpul atacului. L-au luat prizonier si l-ar fi dus spre granita dupa ce au distrus mina.
Celula de criza de la Ministerul Afacerilor Externe le-a adus la Bucuresti pe rudele lui Iulian Ghergut, inclusiv pe sotia acestuia.
Autoritatile de la Bucuresti sunt intr-o legatura permanenta cu oficialitatile din zona, dar pana acum rapitorii nu au cerut vreo rascumparare si nici nu si-au anuntat revendicarile.
Potrivit unor surse citate de BBC, rapitorii ar face parte dintr-o grupare care are legaturi cu Miscarea pentru Unicitate si Jihad in Africa de Vest, care este extrem de activa in Mali.
Exista si o alta ipoteza socanta a celor de la Radio France International.
Jurnalistii din zona spun ca romanul ar fi cazut victima unei coincidente nefericite de prenume. Teroristii ar fi crezut ca prenumele Iulian este de fapt Julien si ar fi crezut ca romanul este de nationalitate franceza. Este binecunoscut faptul ca Franta s-a implicat activ in operatiunile antiteroriste din Mali.

Nici urma de romanul Iulian Ghergut, disparut sambata, de langa Mina Tambao, situata in provincia Oudalan din Regiunea africana Sahel a statului Burkina Faso.

Autoritatile din Burkina Faso au scotocit tot drumul pana la granita, iar acum cautarile au fost extinse in Niger si Mali.

Se pare ca gruparea care l-a rapit pe roman s-a indreptat spre o zona situata la frontiera dintre Burkina Faso, Mali si Niger.
Iulian Ghergut se ocupa de paza unei mine din Burkina Faso, detinuta de omul de afaceri Frank Timis. Romanul a luat calea strainatatii in urma cu 15 ani.

Vecinii spun ca a lucrat in mai multe tari, dar se intoarcea de fiecare data acasa.

Pasii l-au purtat pana in indepartata Africa. Se pare ca romanul ar fi avut legaturi cu Legiunea Straina si tocmai de aceea ar fi fost ales de Frank Timis sa asigure securitatea minei pe care acesta o detinea in Tambao. Sambata, in timpul unei operatiuni de patrulare, convoiul de securitate pe care il conducea a fost atacat. Din fericire, se pare ca rapitorii nu l-au ranit in timpul atacului. L-au luat prizonier si l-ar fi dus spre granita dupa ce au distrus mina.

Celula de criza de la Ministerul Afacerilor Externe le-a adus la Bucuresti pe rudele lui Iulian Ghergut, inclusiv pe sotia acestuia. Autoritatile de la Bucuresti sunt intr-o legatura permanenta cu oficialitatile din zona, dar pana acum rapitorii nu au cerut vreo rascumparare si nici nu si-au anuntat revendicarile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Potrivit unor surse citate de BBC, rapitorii ar face parte dintr-o grupare care are legaturi cu Miscarea pentru Unicitate si Jihad in Africa de Vest, care este extrem de activa in Mali.

Exista si o alta ipoteza socanta a celor de la Radio France International. Jurnalistii din zona spun ca romanul ar fi cazut victima unei coincidente nefericite de prenume. Teroristii ar fi crezut ca prenumele Iulian este de fapt Julien si ar fi crezut ca romanul este de nationalitate franceza. Este binecunoscut faptul ca Franta s-a implicat activ in operatiunile antiteroriste din Mali.

 

Taguri: