Au venit sa se trateze, dar mai rau s-au imbolnavit! Este REVOLTATOR ce au patit doi pacienti, unul dintre ei fiind un bebelus

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 25 aug 2021, 02:55

Va avertizam ca dupa aceasta stire, va veti gandi nu de doua ori, ci de zece ori inate sa calcati pragul unui spital!

Este infioratoar sa ne gandim ca asa ceva este posibil!  Pare un scenariu sumbru, numai ca, din pacate, este realitatea crunta! O adevarata tragedie era pe cale sa se intample! Totul a pornit de la sapunul lichid folosit in spital de catre angajati, care era CONTAMINAT! Numai ca, nimeni nu stia! Alarma s-a dat la sfarsitul lunii iulie, cand a aparut suspiciunea de infectie cu bacteria "Serratia".

De unde sa apara aceasta bacterie, fara ca nimeni sa aibe habar?! Cati oameni s-au infectat?! Imediat, medicii de la spitalul Elias s-au dus cu gandul la sapunul lichid folosit in unitate! 

Si....a fost pista corecta!

Imediat dupa aparitia suspiciunii, au fost recoltate probe din toate flacoanele cu sapun aflate in incinta spitaluilui, inclusiv din cele sigilate. Rezultatul? E Socant! In toate flacoanele au fost identificate tulpini de "Serratia".  Sapunul era folosit de personalul spitalului inclusiv in salile de operatie, de doua ori pe zi, inainte sa-si puna manusile de unica folosinta. In saloanele pacientilor, laboratoare, pretutindeni a fost folosit acest sapun care s-a dovedit a fi contaminat.

"Probele recoltate de la pacient,i au confirmat ca tulpinile sunt identice cu cele izolate din sapun. Pacientii cu imunodeprimare, cum erau cei doi, puteau face septicemii, socuri septice. Nu am ajuns la o complicatie majora, dar nu poti utiliza un produs pentru dezinfectie care dupa utilizare încarca de nu stiu câte ori pielea chirurgului. Practic, prin spalare, eu, chirug, cu acest produs îmi infectam tegumentele, asa mai bine nu ma spalam cu nimic ca oricum tegumentele erau mai curate decât cu "solutie antiseptica", a declarat  directorul medical de la Spitalul Elias, Dana Safta.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

In cele din urma, sapunul a fost retras din unitate. Ramane, insa, gandul ca un bebelus nascut prematur, suspect de infectie cu bacteria Serratia si un bolnav de cancer infectat cu aceeasi bacterie ar fi putut intra in soc septic.

In mod normal, la o solutie antiseptica, incarcatura de germeni trebuie sa fie absolut zero! In acest sapun, insa, germenii erau...cu

milioanele. Este socant sa ne gandim ca peste doua mii de flacoane din acest sapun s-au aflat in Spitalul Elias! Bebelusul si bolnavul de cancer au fost la un pas de a face soc septic, dar cati altii au avut parte de neplaceri din aceeasi cauza, fara ca cineva sa aiba habar?!

Stocul de sapun lichid a fost retras din spital, spune directorul unitatii. Ingrijorator este ca aceeasi bacterie a fost depistata si la Targu Mures, Targoviste si Focsani.

 

Taguri: