Au vrut să sărbătorească Anul Nou, dar au ajuns pe frontul din Ucraina: „Ne forțează să luptăm”. Șapte indieni au fost înrolați, fără voia lor, în armata rusă

Autor: Diana Bostan

Cei șapte indieni captivi în războiul din Ucraina

Sursa: Captură X(Twitter)

Șapte indieni s-au dus să viziteze Rusia de Anul Nou, însă au fost prinși pe frontul din Ucraina. Aceștia au cerut ajutorul guvernului indian, după ce au susținut că au fost păcăliți să semneze unele documente.

Un grup de tineri din India, care inițial au plecat într-o călătorie pentru a sărbători Anul Nou în Rusia, au fost implicați, fără voia lor, în mijlocul conflictului din Ucraina. Potrivit unui mesaj înregistrat de aceștia, în care solicită ajutorul guvernului indian, aceștia susțin că au fost înșelați să semneze documente de înrolare, după ce au fost conduși în Belarus de către un agent de turism, fără a deține viză, și ulterior capturați și predați autorităților ruse. 

Șapte indieni s-au trezit în mijlocul conflictului din Ucraina

Un grup de tineri originari din Punjab și Haryana au lansat un apel de ajutor către guvernul indian, susținând că au căzut victimele unei înșelătorii, în urma căreia s-au trezit înrolați în cadrul serviciul militar din Rusia, aceștia fiind forțați să participe la război, pe frontul din Ucraina. Într-un videoclip postat pe X (fostul Twitter), șapte bărbați îmbrăcați în uniforme militare rusești sunt surprinși într-o cameră înghesuită și murdară, cu o fereastră închisă și încuiată.

Într-un colț al camerei, șase dintre ei sunt amestecați, în timp ce cel de-al șaptelea, Harsh, un tânăr în vârstă de 19 ani din Karnal, Haryana, filmează un mesaj video explicând situația și cerând sprijin, potrivit digi24.

Potrivit informațiilor furnizate de NDTV, acești tineri au plecat în Rusia la sfârșitul lunii decembrie, cu scopul de a sărbători Noul An acolo și deținând o viză valabilă timp de 90 de zile.

Cu toate acestea, după sosirea în Rusia, aceștia au dorit să călătorească în Belarus, acolo unde povestea lor a luat o întorsătură sinistră.

Citește și: Rusia amenință că va ataca NATO, dacă Franța va trimite trupe în Ucraina: „Putem vorbi de un conflict direct”

Guvernul indian a fost alertat cu privire la situația tensionată și îngrijorătoare a acestor tineri, cărora li s-a cerut să îndeplinească un serviciu militar în circumstanțe neprevăzute, devenind, fără voia lor, implicați în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

„Un agent s-a oferit să ne ducă în Belarus... nu eram conștienți că avem nevoie de viză.

Când am plecat în Belarus (fără viză) agentul ne-a cerut mai mulți bani și apoi ne-a abandonat. Poliția ne-a prins și ne-a predat către autoritățile ruse, care ne-au pus să semnăm documente. Acum ei (rușii) ne forțează să luptăm în războiul împotriva Ucrainei”, a spus Harsh în videoclip, potrivit digi24. 

Familia unuia dintre tineri susține că acesta a plecat din India în căutarea unui loc de muncă

Conform declarațiilor familiei lui Harsh furnizate pentru NDTV, tânărul își căuta un loc de muncă în străinătate și i s-a sugerat că ar fi mai facil să emigreze alegând Rusia drept țară de tranzit către destinația dorită.

„Fiul meu a plecat în străinătate pe 23 decembrie. A plecat în căutarea unui loc de muncă și a fost prins în Rusia, de unde i-a fost smuls pașaportul. Ne-a spus că au fost prinși de soldații ruși care l-au amenințat cu 10 ani de închisoare și l-au recrutat. A spus că a fost forțat să facă pregătire militară”, a dezvălui mama lui Harsh, pentru NDTV.

Fratele său, Amrit Singh, a comunicat pentru NDTV că bărbații au fost „forțați” să îndeplinească serviciul militar. A declarat că aceștia au fost constrânși să se alăture armatei în Rusia, deoarece documentele pe care le-au semnat în Belarus erau redactate în limba rusă. Conform relatării sale, li s-a prezentat o alegere dificilă, fiind forțați să aleagă între sentința la zece ani de închisoare sau să se alăture armatei ruse.

Citește și: Vladimir Putin a vorbit despre România în interviul cu Tucker Carlson: "România şi Ungaria şi-au pierdut o parte din teritorii”

Potrivit informațiilor oferite de digi24, guvernul indian a emis o declarație în care recunoște că este conștient de faptul că unii cetățeni indieni au fost implicați în conflictul armat al Rusiei împotriva Ucrainei. Autoritățile au subliniat că depun eforturi active în colaborare cu omologii de la Moscova pentru a facilita eliberarea acestor cetățeni indieni care s-au regăsit într-o situație periculoasă și neprevăzută. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.