Au vrut sa-si potoleasca setea, dar s-au trezit pe patul de spital! Apa era plina de dejectii

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 11 oct 2020, 02:40

Zeci de locuitori dintr-o comuna damboviteana au baut, fara sa stie, apa contaminata cu dejectii. Reprezentantii companiei de apa au gasit unde era problema.

Bietii oameni habar n-aveau ce au baut! Se aprovizionau cu apa de la cismelele din curte sau din coltul ulitei, fara sa stie ce se afla, de fapt, in conductele de unde provine apa.

Nu toti s-au dus la spital la primele simptome, dar, pana la uma, nj-au avut de ales. Desi au  preferat sa stea acasa, in mai putin de o sapatama, rand pe rand, 22 de oameni au ajuns pe paturile de spital.

Oamenii s-au panicat cand au vazut ca nu e de joaca cu simptomele si ca nimeni nu stie ce le provoaca.

Afectati au fost si copiii, al caror organism este mai sensibil. Dupa zile in sir in care si-au tot dat cu parerea, satenii au ajuns la o concluzie comuna: apa este infestata cu ceva! Asa ca inspectorii DSP s-au autosesizat rapid si au prelevat probe de la cismelele satului.
Asa au descoperit ca in apa potabila se afla resturi care ar fi trebuit sa se afle mai degraba in vasul de WC, nicidecum in conducta cu apa.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Reprezentantii companiei de apa n-au fost deloc surprinsi. Ba chiar spun ca s-au mai confruntat cu o problema asemanatoare in urma cu cativa ani.

De aceasta data, insa, au facut cercetari mai amanuntite. Iar ceea ce au descoperit confirma banuielile satenilor.

Dorin Staic,u director la Compania de Apa Dambovita aproape ca nu crede ce se intampla:  „Acea conducata, spre surprinderea mea si a altora din domeniu, este o retea care trece printr-o canalizare!” .In mod normal, conducta ar trebui mutata, insa, pana se va realiza minunea, inspectorii de la Sanatate Publica monitorizeaza calitatea apei.

Desi medicii sunt in alerta, satenii refuza sa se mai atinga de apa contaminata.

 

Taguri: